1

28 листопада 2023 року користувачі освітньої онлайн-платформи UGF мали можливість відвідати лекцію «Introduction to Neuroscience and Neural Coding», яку прочитала наукова співробітниця та очільниця дослідницької групи в Інституті системної нейронауки ім. Кавлі Норвезького університету науки й технологій, PhD в галузі комп'ютерної нейронауки Соледад Гонсало Коньо.

2

Спікерка очолює лабораторію нейронної динаміки та обробки даних Норвезького університету науки й технологій; досліджує координацію активності нейронів у нейронній мережі, використовуючи практичний досвід у сфері комп'ютерної нейробіології та новітні способи фіксації великих популяцій нейронів.

3

Користувачі онлайн-платформи UGF прослухали лекцію, яка є вступною до курсу, присвяченого стандартним методам аналізу нейронних даних; розглянули основні поняття нейронауки та методи кількісної оцінки активності окремих клітин.

4

«Нейронаука вивчає мозок – надзвичайно складну структуру в системі організму. Для дослідження різних аспектів його функціонування існують різні методи фіксації мозкової активності: електрофізіологічні, кальцієва візуалізація тощо», – розповіла науковиця.

5

Як мозок представляє та інтерпретує інформацію про навколишній світ? Даючи відповідь на це запитання, Соледад Гонсало Коньо навела низку прикладів нервового кодування – обробки та перетворення вхідної сенсорної інформації за допомогою нейронів.

6

Лекторка запропонувала слухачам добірку літератури, яку вона рекомендує прочитати: 

  • Theoretical Neuroscience, by Peter Dayan and L. F. Abbot;
  • Neuronal Dynamics, by Gerstner, Kistler, Naud and Paninski;
  • Principles of Neural Science, by Kandel, Schwartz, Siegelbaum, Hudspeth.

7

Організатори онлайн-зустрічі забезпечили синхронний переклад англомовної лекції українською мовою; запитання, на які відповідала спікерка в Q&A чаті, потрібно було ставити англійською. Слухачі лекції, які бажають отримати сертифікат про участь, зможуть згенерувати та завантажити його протягом трьох днів після трансляції. Запис лекції стане доступним для користувачів офіційного сайту UGF через чотири дні після онлайн-зустрічі.

8

Міжнародна освітня ініціатива UGF реалізується фондом K.Fund Василя Хмельницького за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Анонси нових лекцій від Ukraine Global Faculty буде опубліковано на сайті та Facebook-сторінці КДПУ; всі новини міжнародної освітньої платформи дізнавайтеся на Фейсбуці й Telegram-каналі проєкту.

23974
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок