01

5 грудня 2023 року користувачі освітньої онлайн-платформи UGF відвідали лекцію «Founder, Team, Launch?..» досвідченого міжнародного підприємця та ментора стартап-компаній різних країн, керуючого директора Blackstone LaunchPad в Корнелльському університеті, PhD Фелікса Літвінського.

02

Blackstone LaunchPad, яку очолює спікер – це експериментальна університетська програма з підприємництва, що пропонує коучинг, підтримку в розробці ідей та створенні венчурних проєктів для студентів, випускників, співробітників та викладачів. Крім цього, експерт має чималий досвід у сфері розвитку бізнесу, технологій та стратегії: Фелікс Літвінський обіймав керівні та управлінські посади в міжнародних компаніях, брав участь у запуску технологічних стартапів та освоєнні нових ринків, заснував The IoT Partners – ініціативу з розвитку екосистеми IoT (Internet of Things, «інтернет речей»).

3

«Найбільш розповсюдженою причиною того, що стартапи зазнають невдачі, є створення продукту, на який немає попиту. Однак надзвичайно важливою є й особистість та мотивація засновника бізнесу, його спроможність зібрати дієву команду однодумців, які працюють задля досягнення спільної мети, адже відомо, що інвестори, оцінюючи потенціал стартапу, в першу чергу звертають увагу на команду, яка його створює», – такими були ключові тези лекції.

4

Слухачі дізналися важливі принципи створення потужної команди для запуску та розвитку успішного бізнес-проєкту, переконалися в необхідності консультацій з менторами, які заслуговують на довіру, та першочерговій важливості інформативної комунікації зі споживачами.

5

Для кращого розуміння англомовної лекції присутні мали можливість скористатися синхронним перекладом українською мовою; у чаті онлайн-конференції охочі поставити спікеру запитання послуговувалися англійською. Користувачі сайту UGF, які були присутні на лекції та бажають отримати сертифікат про участь, зможуть згенерувати та завантажити цей електронний документ протягом трьох днів після трансляції. Переглянути запис онлайн-зустрічі можна буде через чотири дні після лекції.

6

Міжнародна освітня ініціатива UGF реалізується фондом K.Fund Василя Хмельницького за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Про нові онлайн-зустрічі від UGF буде повідомлено на сайті та Facebook-сторінці КДПУ; всі новини Ukraine Global Faculty дізнавайтеся на Фейсбуці й Telegram-каналі освітнього проєкту.

24038
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок