1

18 січня 2024 року користувачі міжнародної освітньої онлайн-платформи Ukraine Global Faculty прослухали лекцію заступника директора Інституту інновацій та суспільного призначення Університетського коледжу Лондона (IIPP), професора Райнера Каттеля, присвячену ролі Держави в розвитку та інноваціях.

2

Серед наукових інтересів професора Каттеля – інноваційна політика та управління, інновації в державному секторі, зокрема, цифрова трансформація та фінансіалізація. У 2023 році його книга How to Make an Entrepreneurial State. Why Innovation Needs Bureaucracy отримала премію Академії управління ім. Джорджа Р. Террі.

3

Матеріал лекції Райнера Каттеля ґрунтувався на ідеях, викладених саме в цій його книзі, яку було написано у співавторстві з Вольфгангом Дрехслером та Ерккі Каро.

4

Спікер навів переконливі аргументи щодо необхідності ефективної роботи державного сектора задля впровадження інновацій та сталого розвитку в усіх сферах суспільного виробництва, наголосив на потребі постійного моніторингу та своєчасного реагування на виклики в умовах практичного втілення інноваційних парадигм.

5

«Успішна інновація, яка працюватиме на користь суспільства, має спиратися на надійний фундамент системних змін у структурі відповідної галузі», – підкреслив лектор.

6

Райнер Каттель порекомендував слухачам корисну літературу, дотичну до теми лекції:

  • How Rich Countries Got Rich and Why Poor Countries Stay Poor, by Erik S. Reinert;
  • Technological Revolutions and Financial Capital: The Dynamics of Bubbles and Golden Ages, by Carlota Perez;
  • The Entrepreneurial State, by Mariana Mazzucato.

7

Міжнародна освітня ініціатива UGF реалізується фондом K.Fund Василя Хмельницького за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Лекцію було прочитано англійською мовою з синхронним перекладом; запитання в чаті також ставили англійською.

8

За умови участі в трансляції лекції на сайті Ukraine Global Faculty, зареєстровані користувачі освітньої платформи зможуть завантажити відповідний сертифікат протягом трьох днів після онлайн-зустрічі. Запис лекції можна буде переглянути через чотири дні.

9

Дізнавайтеся про нові заходи від UGF на сайті та Facebook-сторінці Криворізького педагогічного; всі новини проєкту публікують на Telegram-каналі та Фейсбуці Ukraine Global Faculty.

24372
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31