IMG 3915

19 січня 2024 року на базі КДПУ відбулося регіональне засідання круглого столу «Реалізація освітньої реформи: досвід роботи Криворізького державного педагогічного університету та ліцеїв територіальних громад Дніпропетровської області». У стінах нашого університету зібралися представники управління та відділів освіти, культури, молоді та спорту, а також керівники ліцеїв територіальних громад Дніпропетровської області, представники громадськості, зацікавлені в розвитку педагогічної освіти в регіоні.

IMG 3850

Метою заходу стало визначення основних пріоритетів розвитку ліцейської та педагогічної освіти на найближчу перспективу, висвітлення тенденцій розвитку педагогічної освіти в Україні загалом і підсумків вступної кампанії в Криворізькому педагогічному 2021-23 років, поглиблення взаємодії між управліннями освіти, культури, молоді та спорту територіальних громад Дніпропетровської області та ліцеями, а також презентація наукових лабораторій природничо-математичного напрямку КДПУ й можливостей їх використання ліцеями.

IMG 3854

Пленарна частина заходу передбачала доповіді ректора, проф. Я. В. Шрамка, першого проректора, доц. О. А. Остроушко, очільниці STEM-центру, доц. Н. А. Хараджян, а також можливість виступити у форматі вільного мікрофона. Представники КДПУ висвітлили основні тенденції та перспективи розвитку педагогічної освіти в регіоні, світові тенденції освітніх реформ, можливості науково-природничої та математичної освіти в нашому університеті.

IMG 3846

Для багатьох керівників сфери освіти Дніпропетровщини Криворізький педагогічний є Альма-матер. Учасники круглого столу окреслили актуальні та проблемні питання освітянської галузі територіальних громад Дніпропетровської області, наголосили на готовності закладів середньої освіти регіону до плідної взаємодії з університетом, подякували організаторам круглого столу за наданий майданчик для розвитку співпраці між ланками освіти.

IMG 3987

Під час презентацій навчально-наукових лабораторій з фізики, хімії, екологічних та біологічних досліджень, а також STEM-центру КДПУ, було акцентовано на широких можливостях цієї матеріально-технічної бази, які університет готовий надати для закладів середньої освіти.

IMG 3934

Після презентації форми позанавчальної активності здобувачів освіти, яку здійснив ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко, учасники круглого столу долучилися до загального обговорення за підсумками заходу.

Дякуємо колегам за змістовне фахове спілкування та запрошуємо освітян Дніпропетровщини до подальшої плідної співпраці!

Більше фото в галереї

24380
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31