1

З метою отримання інформації про працевлаштування випускників закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти Міністерством освіти і науки України спільно з Пенсійним Фондом України було розроблено Порядок обміну інформацією між ПФУ та МОН, фахівцями якого було укладено методику проведення моніторингу зайнятості випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти й визначення показника працевлаштування для Формули розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту. Щодо рейтингу КДПУ – об’єктивного показника працевлаштування випускників – дізнавався прес-центр.

Для проведення моніторингу працевлаштування випускників визначався цільовий перелік осіб, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням і здобули диплом про вищу або фахову передвищу освіту в період спостереження між 1 листопада 2018 року та 30 жовтня 2019 року. На підставі результатів Моніторингу працевлаштування складено рейтинговий список закладів вищої освіти у сфері управління МОН для розрахунку обсягу бюджетного фінансування яких використовується Формула, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року № 1146.

2

До рейтингового списку потрапили 134 заклади вищої освіти. Згідно з рейтингом Криворізький державний педагогічний університет посідає почесне шосте місце. Розглядаючи наведену МОН України таблицю зазначимо, що наш університет займає найвищий щабель серед ЗВО Дніпропетровської області. Для порівняння наводимо витяг із загальноукраїнського рейтингу, який відображає розташування в ньому закладів вищої освіти Дніпропетровської області:

Місце в загально-
українському рейтингу
Заклад вищої освіти Дніпропетровської області

6

Криворізький державний педагогічний університет

17

Університет митної справи та фінансів

58

Український державний хіміко-технологічний університет

59

Український державний університет науки і технологій

65

Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»

69

Криворізький національний університет

74

Дніпровський державний аграрно-економічний університет

81

Дніпровський державний технічний університет

92

Придніпровська державна академія будівництва та архітектури

106

Придніпровська державна академія фізичної культури і спорту

112

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

120

Державний університет економіки і технологій

Результати цього рейтингу засвідчують значний попит на випускників Криворізького педагогічного на ринку праці та високу якість професійної підготовки в нашому університеті. Запрошуємо до вступу всіх, хто бажає здобути сучасну освіту, успішно працевлаштуватися та досягти значних кар’єрних висот!

26121
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок