23 січня 2023 року відбулася нарада при ректорові університету, у якій взяли участь проректори, декани, заступники деканів факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер та в. о. голови профкому університету. Під час наради обговорено питання міжнародної академічної мобільності.

Доповідала Гаманюк В. А., проректор з наукової роботи, яка поінформувала присутніх про те, що нині університет здійснює академічну мобільність за трьома програмами Erasmus+ KA1: з Університетом Гранади (Королівство Іспанія), Грайфсвальдським Університетом (Німеччина) та з Університетом Пардубіце (Чехія). Під час реалізації цих програм студенти КДПУ мали змогу долучитися до вивчення німецької мови у рамках проєкту Університету Геттінгена за фінансування Німецької служби академічного обміну («Sprachlich kompetent ins Studium»), до опанування курсів «Суспільно-політична історія Польщі» у Гданському університеті та «Комп’ютерна лексикографія» в межах проєкту «Шість курсів з цифрової української філології», до проходження виробничої практики, семестрового навчання в Технічному університеті м. Ескішер за програмою Erasmus+ KA1 та семестрового навчання в Університеті Пардубіце за програмою Erasmus+ KA1.

Частка здобувачів вищої освіти, які взяли участь у програмах міжнародної академічної мобільності, склала 2,6% від загальної кількості здобувачів КДПУ денної форми навчання.

У 2022 році 5% штатних науково-педагогічних працівників взяли участь у програмах міжнародної академічної мобільності, яку реалізовано в різних формах, зокрема, через стажування (Гаманюк В. А., Хараджян Н. А., Варданян М. В., Шило О. С.), участь у проєкті з надання соціальної та психологічної допомоги постраждалим від війни в Україні (Горбачова О. Ю.), виконання наукових досліджень (Титаренко Д. М., Бондар К. М., Козаченко Н. П., Кудрявцева Н. С., Мішалова О. В.), участь у різноманітних проєктах (Ревенко В. В., Зінченко П. С. Сошина Ю. М., Мещерякова Н. П.)

Наразі підготовлено заявки на участь в Erasmus+ KA1 з Туреччиною та Erasmus+ KA2 з Вільним університетом м. Берлін (Німеччина).

В обговоренні взяли участь проректори і декани факультетів.

Підсумовуючи, ректор університету Шрамко Я. В. позитивно оцінив організацію академічної мобільності науково-педагогічних працівників та студентів КДПУ, а також наголосив на її подальшій активізації.

У різному виступили:

– Хараджян Н. А., в. о. голови профкому університету, яка нагадала присутнім про проведення конференції трудового колективу.

21215
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31