23 січня 2023 року відбулася нарада при ректорові університету, у якій взяли участь проректори, декани, заступники деканів факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер та в. о. голови профкому університету. Під час наради обговорено питання міжнародної академічної мобільності.

Доповідала Гаманюк В. А., проректор з наукової роботи, яка поінформувала присутніх про те, що нині університет здійснює академічну мобільність за трьома програмами Erasmus+ KA1: з Університетом Гранади (Королівство Іспанія), Грайфсвальдським Університетом (Німеччина) та з Університетом Пардубіце (Чехія). Під час реалізації цих програм студенти КДПУ мали змогу долучитися до вивчення німецької мови у рамках проєкту Університету Геттінгена за фінансування Німецької служби академічного обміну («Sprachlich kompetent ins Studium»), до опанування курсів «Суспільно-політична історія Польщі» у Гданському університеті та «Комп’ютерна лексикографія» в межах проєкту «Шість курсів з цифрової української філології», до проходження виробничої практики, семестрового навчання в Технічному університеті м. Ескішер за програмою Erasmus+ KA1 та семестрового навчання в Університеті Пардубіце за програмою Erasmus+ KA1.

Частка здобувачів вищої освіти, які взяли участь у програмах міжнародної академічної мобільності, склала 2,6% від загальної кількості здобувачів КДПУ денної форми навчання.

У 2022 році 5% штатних науково-педагогічних працівників взяли участь у програмах міжнародної академічної мобільності, яку реалізовано в різних формах, зокрема, через стажування (Гаманюк В. А., Хараджян Н. А., Варданян М. В., Шило О. С.), участь у проєкті з надання соціальної та психологічної допомоги постраждалим від війни в Україні (Горбачова О. Ю.), виконання наукових досліджень (Титаренко Д. М., Бондар К. М., Козаченко Н. П., Кудрявцева Н. С., Мішалова О. В.), участь у різноманітних проєктах (Ревенко В. В., Зінченко П. С. Сошина Ю. М., Мещерякова Н. П.)

Наразі підготовлено заявки на участь в Erasmus+ KA1 з Туреччиною та Erasmus+ KA2 з Вільним університетом м. Берлін (Німеччина).

В обговоренні взяли участь проректори і декани факультетів.

Підсумовуючи, ректор університету Шрамко Я. В. позитивно оцінив організацію академічної мобільності науково-педагогічних працівників та студентів КДПУ, а також наголосив на її подальшій активізації.

У різному виступили:

– Хараджян Н. А., в. о. голови профкому університету, яка нагадала присутнім про проведення конференції трудового колективу.

21215
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок