20 лютого 2023 року відбулася нарада при ректорові університету, у якій узяли участь проректори, декани, заступники деканів факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер та в. о. голови профкому університету. Тема наради «Про робочі програми навчальних дисциплін та силабуси».

Під час наради виступила Остроушко О. А, перший проректор, яка поінформувала присутніх про те, що питання наявності силабусів і робочих програм навчальних дисциплін (РПНД) нині є актуальним і широко обговорюваним у вітчизняному освітянському середовищі. Особливу увагу цьому питанню було приділено під час вебінару НАЗЯВО, присвяченого питанням удосконалення внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти та ключовим засадам структурування й змістового наповнення освітніх програм, який відбувся в межах співпраці з КДПУ 07 лютого 2023 р. Проаналізувавши чинну нормативну базу МОН та університету, Оксана Андріївна підкреслила, якщо локальними актами ЗВО передбачено наявність РПНД, то під час акредитацій освітніх програм експерти мають право ознайомитися з відповідними документами згідно з пунктом 10 розділу ІІ Положення про акредитацію освітніх програм. У зв’язку з зазначеним, кафедрам необхідно подати на обговорення пропозиції щодо наявності/оновлення РПНД і силабусів, відповідно до чинної нормативної бази МОН, рекомендацій НАЗЯВО та досвіду акредитацій освітніх програм університету.

В обговоренні взяли участь декани факультетів та завідувач навчально-методичного відділу.

Узагальнюючи, ректор університету Шрамко Я. В. наголосив на вагомості розглянутого питання, а також визначив терміни подання пропозицій щодо наявності і змісту РПНД і силабусів (до 15.03.2023 р. – деканам факультетів, до 25.03.2023 р. – першому проректору).

У різному виступили:

– Остроушко О. А., перший проректор, яка поінформувала про призначення іменних стипендій здобувачам вищої освіти КДПУ в другому семестрі 2022–2023 н. р.;

– Баруліна Ю. О., проректор з науково-педагогічної роботи, яка повідомила про низку заходів, проведених факультетами до Дня Єднання та пам’ятного Дня Героїв Небесної Сотні;

– Бондаренко О. В., завідувач навчально-методичного відділу, яка висвітлила зміст роботи з виготовлення додатків до дипломів випускників бакалаврату.

21419
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок