29 січня 2024 року відбулася оперативна нарада при ректорові університету, у якій узяли участь проректори, декани, заступники деканів факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер, голова профкому, керівник виробничої практики та в. о. завідувача кафедри педагогіки. Під час наради обговорено питання організації практики в другому семестрі 2023-2024 н. р.

З основного питання наради виступила Цоуфал Л. С., керівник виробничої практики, яка поінформувала присутніх про результати виробничої практики в закладах освіти студентів 2-го курсу магістратури та про організацію виробничої педагогічної практики студентів 4-го курсу бакалаврату. Любов Сергіївна зазначила, що більшість студентів денної форми здобуття освіти проходила виробничу педагогічну практику в базових закладах освіти, з якими університет співпрацює упродовж багатьох років. Водночас третина студентів 2 курсу магістратури денної форми реалізувала право на проходження практики в закладах освіти за місцем роботи.

Окрім того, Цоуфал Л. С. повідомила про підготовку до виробничої практики студентів 4 курсу спеціальностей галузі знань 01 Освіта / Педагогіка, ознайомила з переліком закладів середньої, дошкільної та професійної освіти, які є базами проходження практики, а також зі станом розподілу в них студентів. Любов Сергіївна поінформувала про те, що випусковими кафедрами спеціальностей 012 Дошкільна освіта, 013 Початкова освіта, 014 Середня освіта, 016 Спеціальна освіта, 053 Психологія та кафедрою педагогіки внесено зміни до робочих програм виробничої практики задля участі в реалізації міської програми «Подолання освітніх втрат, викликаних особливостями організації освітнього процесу в 2020-2023 роках».

В обговоренні взяли участь проректори, декани, завідувач навчально-методичного відділу та в. о. завідувача кафедри педагогіки.

Підсумовуючи обговорення, Шрамко Я. В. наголосив на потребі вивчення питання ефективних методик подолання освітніх втрат, викликаних особливостями організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, та підготовки методичних рекомендацій задля якісної практичної підготовки здобувачів вищої освіти.

Також під час наради розглянуто питання про оновлення освітніх програм (ОП). Виступила Остроушко О. А., перший проректор, яка зауважила, що задля методичного та організаційного супроводу оновлення ОП, буде створено робочу групу, яка має розробити й довести до відома факультетів і кафедр методичні рекомендації щодо їх укладання. Оксана Андріївна ознайомила присутніх з проєктом відповідного наказу, яким визначено етапи перегляду ОП, терміни створення кафедральних робочих груп з їх перегляду, терміни подання пропозицій щодо змісту й структурування ОП тощо.

В обговоренні взяли участь проректори, декани та завідувач навчально-методичного відділу.

Підсумовуючи обговорення, ректор Шрамко Я. В. наголосив, що процедура оновлення освітніх програм має пройти на належному рівні, відповідно до термінів, визначених наказом по університету.

24527
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31