img6

14 квітня 2023 року в головному корпусі Криворізького державного педагогічного університету відбулася непересічна подія – виставка робіт студентів і викладачів художньо-графічного відділення факультету мистецтв «Дизайн Перемоги», на якій були представлені незвичайні вироби мистецтва.

img12

На заході презентували роботи, які протягом березня 2023 року виконали студенти й викладачі КДПУ, а також художники міста.

img13

До представників нашого університету звернувся волонтер Юрій Шляпцев із пропозицією художньо розписати контейнери-туби від артилерійських систем і гільзи танкових гармат для їх подальшої участі в благодійному аукціоні. До проєкту активно долучилися студенти й викладачі факультету мистецтв.

img16

На відкриття виставки завітав в. о. міського голови, проф. Ю. Г. Вілкул, який зазначив, що дуже символічним є поява такої експозиції саме в нашому університеті, де готують майбутніх освітян, митців, діячів культури й науково-педагогічної галузі, які нині забезпечують надійний тил для наших захисників.

img17

Ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко підкреслив: «Наш університет – це осередок мистецького та культурного життя Криворіжжя. Тому ми охоче долучилися до цього проєкту, тим паче, що в його межах буде організовано благодійний аукціон; зібрані на ньому кошти підуть на потреби наших Збройних Сил».

img21

Гості заходу, викладачі факультету мистецтв дякували всім причетним, захоплювалися високою художньою майстерністю та естетичними якостями творів.

img25

Представлені витвори мистецтва виконані у різних художніх техніках і стилях. Серія сповнена духом нашого народу: українська символіка, яскраві мальви й соняхи, бойові гуси й весняні ластівки, квітучі сади, ікони та портрети видатних українських діячів – це неповний перелік тем, які були представлені на експозиції.

img28

На виставці кожен відчув настрій та емоції виконавців – безмежну любов до рідної Батьківщини, повагу до наших захисників і лють на ворогів, непохитну віру в Перемогу України!

Виставка виробів мистецтва викладачів та студентів факультету мистецтв, художників Кривого Рогу «Дизайн перемоги» триватиме до 27 квітня у головному корпусі КДПУ, після чого 29 квітня на Арт-майдані біля театру ім. Т. Г. Шевченка відбудеться благодійний аукціон, кошти з якого будуть спрямовані на придбання військового спорядження для 2-го стрілецького батальйону 17-ої окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка.

Запрошуйте друзів та рідних долучитися до цієї волонтерської ініціативи! Тримаймо мистецький фронт!

Більше фото в галереї

21998
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31