09 листопада 2023 року відбулося чергове засідання Вченої ради Університету.

На початку засідання ректор КДПУ урочисто вручив атестати доцентів Батюку А. М. й Асмаковській Г. Г. та побажав їм від імені всього колективу подальших досягнень і наукових здобутків.

img7

img8

Порядок денний офіційної частини засідання Вченої ради передбачав розгляд низки питань. Зокрема, з інформацією про Приєднання Криворiзького державного педагогiчного унiверситету до Великої хартії унiверситетiв (Magna Charta Universitatum) виступив ректор КДПУ Шрамко Я. В., наголосивши на засадничих принципах, визначених і проголошених у документі; процедурі укладання та пiдписання Хартії; задекларованих цiнностях та обов’язках, яких дотримуються підписанти як ключові iнститути суспiльства.

З доповіддю про підготовку фахівців предметних спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), 014 Середня освіта (Хімія) виступив декан природничого факультету Нечипуренко П. П., закцентувавши, зокрема, на складових якісної підготовки фахівців; кваліфікації викладачів, що здійснюють підготовку здобувачів освіти за вказаними спеціальностями; досягненнях здобувачів вищої освіти; умовах забезпечення досягнення мети та програмних результатів, визначених у відповідних освітніх програмах. Участь в обговоренні взяли перший проректор Остроушко О. А., завідувач кафедри хімії та методики її навчання Старова Т. В., завідувач кафедри ботаніки та екології Євтушенко Е. О., завідувач кафедри зоології та методики її навчання біології Стригунов В. І., завідувач навчально-методичного відділу Бондаренко О. В. Підсумовуючи, ректор Шрамко Я. В. наголосив на важливості посилення профорієнтаційної роботи випускових кафедр задля популяризації спеціальностей факультету та залучення майбутніх студентів.

Також на засіданні Вченої ради було заслухано інформацію про виконання рішень, які були прийняті в січні–травні 2023 року; розглянуто питання про присвоєння вчених звань і надання рекомендації на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених; ухвалено рішення про перейменування факультету дошкільної і технологічної освіти; затверджено програму підвищення кваліфікації «Психолого-педагогічний мінімум»; розглянуто інші питання щодо забезпечення освітньої й наукової діяльності університету.

З рішеннями Вченої ради можна ознайомитись за покликаннями:

Рішення Вченої ради (1) від 09.11.2023 р.
Рішення Вченої ради (2) від 09.11.2023 р.
23754
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31