14 березня 2024 року відбулося чергове засідання Вченої ради Криворізького державного педагогічного університету.

На початку зборів присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих унаслідок російської ракетної атаки по Кривому Рогу 12 березня 2024 року.

Дипломи ступеня доктора філософії отримали Маєр Ю. В. (спеціальність 053 Психологія), Поляковська О. О. (спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки), Созонюк О. С. (спеціальність 015 Професійна освіта), Ховрякова Т. І. (спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки). Голова Вченої ради, ректор КДПУ Шрамко Я. В. урочисто привітав молодих учених зі здобуттям наукового степеня та побажав професійного зростання у майбутніх наукових пошуках.

Також голова Вченої ради урочисто вручив атестат професора кафедри перекладу та слов’янської філології Варданян М. В. та побажав від імені всього колективу успішної реалізації нових наукових проєктів.

Про організацію освітнього процесу та наукової роботи на факультеті української філології доповіла декан факультету Семененко Л. М., яка закцентувала на освітніх програмах бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти та освітньо-науковій програмі третього рівня вищої освіти, що реалізуються в межах спеціальностей факультету; поінформувала про освітню, наукову, культурно-мистецьку діяльність факультету. Участь в обговоренні взяли завідувач кафедри української та світової літератур Мельник Н. Г. та завідувач кафедри української мови Колоїз Ж. В. Підсумовуючи, ректор Шрамко Я. В. наголосив, що факультет української філології забезпечує високу якість підготовки фахівців відповідно до вимог стандартів вищої освіти; сприяє поширенню науково-практичних знань, формуванню сучасного освітнього процесу; створює належні умови для наукових досліджень, що уможливлює подолання викликів сьогодення.

Роботу вчених рад факультетів проаналізувала перший проректор Остроушко О. А., яка узагальнила інформацію про компетенцію, повноваження та плани роботи вчених рад факультетів, наголосивши на завданнях, напрямах діяльності та правах; представила основні питання, що обговорюються на засіданнях вчених рад; окреслила шляхи оптимізації роботи вчених рад факультетів.

Також на засіданні Вченої ради було розглянуто питання про присвоєння вченого звання доцента; питання відділу аспірантури, докторантури та наукової роботи; також інші питання, що забезпечують освітню та наукову діяльність КДПУ.

З рішеннями Вченої ради можна ознайомитись за покликаннями:

Рішення 1 Вченої ради від 14.03.2024 р. (завантажити)

Рішення 2 Вченої ради від 14.03.2024 р. (завантажити)

25543
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31