У шаховому клубі «Еліта» 13 листопада 2018 року відбулася зустріч студентів університету зі Штельмахом Володимиром Васильовичем, головним редактором газети «Червоний гірник» 1990-2010 рр., Заслуженим журналістом України, доктором філософії в галузі психології, шахістом І розряду, істориком шахів.

Запрошений гість у своїй цікавій розповіді про шахи не ординарно представив їх не як вид спорту, а як життєву філософію, що розкриває концепцію успішної діяльності. Володимир Штельмах зазначив, що гра у шахи тренує такі вольові якості, як: витримка, воля, зосередженість, концентрація уваги. Гра в шахи допомагає долати труднощі, бо той хто боїться невдач, той і стане невдахою. Вічний двигун таки існує, зауважив гість, і це наші помилки в житті як не вирішенні задачі, а шахова гра сприяє придбанню вміння знаходити рішення.

Штельмах Володимир Васильович наводив багато цікавої інформації про  відомих світу шахістів, серед яких  Є. Ласкер,  Р. Фішер, Ж. Франклін. Навів висловлювання М. Ботвинника, який казав, що шахи це задачі з недоліком вихідних даних і люди полюбляють гру в шахи, тому, що не знають як саме в неї грати.

В своїй промові запрошений гість сказав, що перемагає не той, хто більш сильніший, а той хто хоче перемогти. Вчиться думати, звернувся він до аудиторії, і не просто думати, а нестандартно, оригінально, сміливо, нешаблонно, без страху зробити помилку і в цьому допомагає мистецтво гри у шахи. Любов до шахів може стане у людини тою дамбою, об яку будуть розбиватися хвилі життєвих негараздів.

Наприкінці Володимир Штельмах представив кілька цікавих етюдів, які викликали завзяте обговорювання присутніх при їх вирішенні. Студент магістратури факультету іноземних мов Сліпченко Микола також запропонував етюд, на що гість жартома звернувся за допомогою до залу.

Зустріч закінчилася уточненнями і додатковими даними, оскільки інформація, що була представлена, викликала інтерес і студенти активно задавали питання.

12

 2     1

4  3

6  5

8   7

10  9

11

Як стати успішним. Навчитися мислити нестандартно.

Оволодівайте навичками гри у шахи, приходьте до клубу. 

6154
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31