Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Психолого-педагогічний факультет

Снимок экрана 2214 квітня 2021 року відбулася зустріч зі стейкхолдерами для обговорення освітньо-професійної програми «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю», кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, щодо підготовки магістрів за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки. Організаторами зустрічі були Шимко І.М. (завідувач кафедри, к.п.н., доцент), Василюк Т.Г. (к.п.н., ст. викладач кафедри, гарант ОПП, соціальний педагог універистету), Талаш І.О. (к.ф.н., доцент, доцент кафедри), Лисоконь І.О. (асистент кафедри, керівник молодіжного центру університету), Мельник О. (здобувачка вищої освіти, 4 року, денної форми, спеціальності 231 Соціальна робота).

Особливу увагу під час обговорення було приділено реформуванню системи соціальної підтримки дітей, створенню Національної соціальної сервісної служби, затвердженню Стратегії державної молодіжної політики в Україні до 2030 року, процесу визнання нової професії для України "молодіжний працівник" та обговоренню проєкту Стандарту вищої освіти за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки. До обоговрення були залучені як представники академічної спільности, органів державної влади, так і здобувачі вищої освіти. Приємно, що всі запрошені знайшли час не лише для обговрення, а й для детального аналізу зазначеної програми, що дало змогу максимально якісно її опрацювати. На дистанційній робочій зустрічі були присутні:

- Марина ВАСИЛЬЄВА, д.п.н., проф., завідувач кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки ХНПУ ім. Г.С. Сковороди;

- Владсилав ЯЦУК, заступник начальника управління молоді та спорту Дніпропетровської обласної державної адміністрації;  

- Оксана БАРКАР, головний спеціаліст відділу сімейної та гендерної політики управління забезпечення соціальних гарантій департаменту соціального захисту Дніпропетровської обласної державної адміністрації; 

- Олена БОРОДАВКА, головний спеціаліст з охорони дитинства департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради; 

- Олена ЧУМАК, начальник служби у справах дітей виконкому Центрально-Міської районної у місті ради, голова ДЕК по спеціальності 231 Соціальна робота університету.

Дякуючи спільним зусилям було чітко окреслено можливості майбутнього працевлаштування для випускників програми, актуалізовано синергію освіти, педагогіки та соціальної роботи, уточнено особливості програми із врахування регіонального аспекту, обговрено необхідність освітніх компонентів програми та компетеності, які будуть здобуті студентами в ході навчання для подальшої професійної діяльності. Активна підтримка програми стейкхолдерами підтверджує її актуальність та соціальне замовлення.

 

Дякуємо нашим стейкхолдерам за співпрацю та слушні рекомендації до програми. 

16879
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31