Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

Українська соціологічна спільнота активно долучається до прогнозування та проєктування майбутнього процесу відновлення України після російської агресії.

З цією метою 28 квітня п.р. в он-лайн форматі відбулася XІIІ Міжнародна наукова конференція «Соціальне прогнозування та проєктування майбутнього: перемога, мир та відновлення у післявоєнній Україні», організаторами якої були факультет соціології та управління Запорізького національного університету, а співорганізаторами - Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова, Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, Інститут політичних та етнонаціональних досліджень ім. І.Ф.Кураса НАН України, САУ, Запорізька обласна державна адміністрація,Обласна Рада, міжрегіональне управління Нацдержслужби у Дніпропетровській та Запорізькій областях,Королівський коледж м.Нью-Йорк, Кавказький Міжнародний Університет,Інститут міжнародних досліджень Вроцлавського Університету, Українська Академія наук, Європейська Академія наук та інші. Модерувала Конференцію Бірюкова Тетяна, декан факультету соціології та управління ЗНУ, кандидат філософських наук, доцент.

Фото 1 Фото2

 

Конференція зібрала близько 100 учасників: філософів, соціологів, політологів, економістів, істориків з України, Грузії, Польщі, Литви та інших країн, яких привітали Васильчук Геннадій, проректор ЗНУ з наукової роботи, доктор історичних наук, профессор, Каганов Юрій, проректор ЗНУ з науково-педагогічної роботи, доктор історичних наук, доцент, Унікайте-Якунтависейн Інгріда, доцент кафедри сучасної європейської політики факультету політології та дипломатії, Університет імені Вітовта Великого (Литва), PhD.

Пленарні доповіді були ґрунтовними та змістовними.

Фото 3 Фото 4 

На конференції працювали чотири сесії.

Сесія І. Методологія соціального прогнозування: дослідження фазового переходу від війни до миру, світовий досвід відновлення післявоєнної країни. Суспільство розвитку vs суспільство ризику: соціально-демографічні, економічні, політичні та кримінальні небезпеки

Сесія ІІ. Міжнародна політика у формуванні безпекових гарантій: переговори, медіація та трансформація міжнародних інститутів

Сесія ІІІ. Післявоєнне державотворення та розвиток місцевого самоврядування в Україні

Сесія ІV. Світогляд миру та креативні індустрії̈ у відбудові післявоєнної України. Соціальна політика та соціальна робота у післявоєнній країні: світовий досвід та українські реалії

Професор кафедри соціології та масових комунікацій Алла Лобанова взяла участь у Конференції і презентувала доповідь на тему: «Боротьба з корупцією як пріоритет українського суспільства у воєнний та післявоєнний час».

Фото 5 Фото 6

Широкий спектр суспільних проблем, цікаві дискусії, конструктивні сценарії післявоєнного відновлення України – такі характерні ознаки Конференції, засвідчили, що наукова спільнота Україна вже сьогодні має реальні соціальні технології майбутнього, для реалізації яких необхідна політична воля керівництва держави та згуртованість усього українського суспільства.

Щира подяка організаторам, зокрема ініціатору Конференції Максиму Лепському, професору, доктору соціологічних наук, професору кафедри соціології ЗНУ за запрошення до участі у Конференції, з яким науковці нашої кафедри давно і плідно співпрацюють.

22152
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31