Факультет географії, туризму та історії
Історія

У рамках відзначення 100-ліття початку Української революції 1917-1921 років, продовжується низка наукових заходів, започаткованих історичною академічною громадою КДПУ, за науково-теоретичного та організаційного забезпечення кафедри історії України та правознавства й кафедри всесвітньої історії.

29 березня, на базі #Studhub, у форматі наукових дискусійних читань, продовжила роботу весняна сесія ювілейних заходів. Серед учасників читань - академічна історична громада КДПУ, зацікавлені молоді дослідники - студенти Гірничого коледжу Криворізького Національного університету, Криворізького державного комерційно-економічного коледжу та інші.  Координаторами і модераторами заходу виступили зав. каф. історії України та правознавства доц. Н.Печеніна та доц. В.Яшин (каф. всесвітньої історії). 


Було презентовано доповіді і виступи, присвячені всьому спектру подій часів весни-осені 1918 року, їхнім чинникам, близьким та віддаленим історичним наслідкам. Аудиторія зацікавлено зустріла доповіді гостей заходу В.Семеннця «Кримське питання у зрізі історичних подій 1918 – 2018 рр.»,  Т. Романюк "Німецьке судочинство в Україні у 1918 році за спогадами А. А. Гольденвейзера", В. Крамаренка "Деякі відомості з історії роду Скоропадських". М. Мамєдова "Одноосібна влада: вихід чи узурпація (проблемні аспекти легітимності української держави гетьмана П.Скоропадського)» Студентами-істориками: А.Бурмехою, А.Мішуровським, Є.Золотих, А.Лихман було представлено для обговорення цкаві і дуже змістовні доповіді щодо культурного, фінансового, військового аспектів історії Гетьманату, розвитку флоту та ін. Викликала інтерес доповідь О.Гетманова стосовно стану релігійного питання в ті часи. 

Збірка наукових праць знаходиться тут: ЗБІРКА

Науковий марафон буде продовжено восени.


11


 1



3  5

 

 4  6

33  35

грамота  555

 

 

4289
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша