Факультет географії, туризму та історії
Історія

Третій сезон Дискусійного клубу #Агора розпочато. Визначилася помітна тенденція: тематика засідань все більше усерйознюється аж до вишуканої наукової камерності. 

Постмодерністський релятивізм руйнує дефініційні обмеження:  витончені ігри інтелектуалів здолали студентський "науковий клуб vulgaris". Плоди поширення рафінованого лібертіанства в академічній сфері. Або в нашій історичній академічній громаді. 

Але ближче до події : грецький іконопис за останні півтори тисячі років. Від диких аварів і Юстиніана до часів Маска і Меланки Трамп. 

Автори  - Аліна Латипова та Сергій Корнієнко. До речі, ми вперше побачили сьогодні Сергія без обладунків. Дехто нервував з цього приводу, а дехто радів (вчергове уникнувши вогнища інквізиції). 

Трохи цитат від авторів: "Традиції та особливості грецького іконопису. Короткий огляд, що має на меті викоремлення характерних ознак та ознайомлення з цікавими деталями існування ікон в християнській традиції"

"ми обрали чотири об’єкти: ікони Божої Матері, як найпоширеніший сюжет, зображення Ісуса Христа... Трійця – також достатньо поширений сюжет та зображення Святого Георгія" 

І сюрприз від авторів: наприкінці прозвучав прокімен (за рукописами XII-XV ст.) з акустикою собора Святої Софії. Вражаюча крапка!

І враження від учасників: 

Настя Лихман: "Візантійський іконопис...це актуально. Київська Русь є спадкоємицею цього стилю написання ікон. Цікаво та змістовно! Від себе бажаю творчої наснаги авторам у наукових пошуках. Збереження історичної спадщини - наш пріоритет!".   

Хто хоче побачити все, що відбувалося сьогодні - приходьте вчора, як винайдете машину часу. То ж запрошуємо наступного разу!

4  1


2  3

5577
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31