Факультет географії, туризму та історії
Історія

Напівювілейна тридцята #Агора відбулася.

Надзвичайно цікава і актуальна тема в наш час: психологія натовпу. Своїми думками поділилася Єлізавета Вчорашня, яка підготувала доповідь на основі праці Гюстава Лебона "Психология народов и масс".

І, ось, відгуки: 

Сергій Корнієнко: Що є найкращим захистом? Хтось скаже напад, хтось активна оборона. Як на мене найкращий захист - це спостереження та своєчасні дії. А для цього необхідна чітка систематизація, швидке узагальнення основних моментів, та, що не менш важливо, увага до деталей. Цьому потрібно вчитися, таке потрібно ще вміти. Так от, до чого все це: сьогодні я зміг побачити саме такий підхід до інформації. Тема відповідає сучасній проблемі - "Натовп" та як ним керувати. Зрештою, не одній (мені точно) людині було відкрито очі на саме поняття, на підходи, а головне - механізми. Попереджений - озброєний? Мабуть. Дякую Єлізаветі Вчорашній за серйозний підхід до серйозного питання.

Аліна Латипова.  Єлизавета висвітлила моменти з праці Гюстава Лебона "Психология народов и масс". ... то як в сучасному суспільстві не потрапити в керований потік натовпу, та якими засобами нами можуть маніпулювати "сильні світу цього"? Як уберегтися від небажаного впливу та зберігати індивідуальність? Звісно, не обійшлося й без палкого обговорення, з якого, я думаю, кожен зміг винести для себе нову інформацію, над якою варто чимало ще думати.


 1


 2


3

 фото - О.Мішалова, А.Латипова

 

 

 

6153
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31