Кафедра української мови
Факультет Української філології

01 березня 2024 року відбулася зустріч студентів-практикантів 4 курсу, з учителем української мови та літератури КЗО «Криворізький ліцей «Гранд» ДОР» Яною Шаповал, випускницею магістратури факультету української філології КДПУ. До zoom-конференції доєдналися викладачі кафедри української мови, методисти з фаху, керівник факультетської педагогічної практики, а також керівник виробничої практики університету.

12

У рамках методичної вітальні увагу практикантів Яна Сергіївна зосередила на тих аспектах і видах професійної діяльності молодого вчителя-словесника, що є доцільними і сьогодні, під час проходження практики, і стануть у пригоді тоді, коли випускники переступлять шкільний поріг у новому статусі – молодого вчителя-філолога. Методичні поради торкнулися і використання прийомів зацікавлення учнів на уроці, і застосування інтерактивних технологій на підставі опанування інструментів для створення лінгводидактичних матеріалів, зокрема інтерактивних вправ, мультимедійних завдань, ребусів, вікторин, тестів у різних шаблонах і функціоналах різноманітних освітніх сервісів. Усі присутні залучені були до інтерактиву  за допомогою мультимедійного онлайн-ресурсу для створення і спільного редагування освітньої інформації. Доповідачка зупинилася також на практиці використання багатофункціонального інструменту формувального оцінювання, який легко можна використовувати у практичній діяльності педагога-словесника.

2

3

4

Здобувачі освіти бакалаврського рівня мали змогу ознайомитися з особливостями навчальної платформи «HUMAN», отримати покрокові рекомендації роботи із сайтом, який забезпечує безпаперовий документообіг, доступ учасників освітнього процесу цілодобовим доступом до освітніх матеріалів, їхнім обміном та коментуванням. Окрему увагу приділили питанням, пов’язаним із проведенням батьківських зборів, обов’язками класного керівника, організацією навчання, контролем відвідування уроків, а також важливими завданнями збереження життя й здоров’я учнів під час загроз і перебуванню в укритті. Яна Сергіївна Шаповал акцентувала й на тих позитивних моментах роботи, на які варто зважати молодому спеціалісту, як-от: успіхи учнів, самореалізація, планування роботи, організація відпочинку.

7

8

10

Наприкінці зустрічі всі охочі мали змогу поставити питання, обговорити проблемні моменти, які виникають у процесі виконання завдань практики. Підсумовуючи інформацію, озвучену Яною Шаповал, варто наголосити на тому, що у складних умовах дистанційного навчання вчителю варто застосовувати стресостійкість, уміння комунікувати з батьками, шукати підходи до власних вихованців, виявляти креативність, патріотизм й інші професійні якості сучасного українського педагога. 

25168
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31