Кафедра української та зарубіжної літератур
Факультет Української філології

        Профорієнтаційна робота кафедри української та світової літератур протягом вересня-січня 2018-2019 н. р. здійснювалася шляхом інформування старшокласників про напрями підготовки (спеціальності); які пропонує КДПУ, запрошення учнів шкіл міста на заходи, які проходять на факультеті; розповсюдження інформації про заплановані на факультеті заходи в засобах масової інформації (телеканалів «Рудана», «Криворіжжя»), розміщення інформації профорієнтаційного змісту на сторінці факультету університетського сайту, залучення студентів до профорієнтаційної роботи (виступи студентів у школах, у яких вони навчалися); презентацій діяльності факультету на настановчих зборах для абітурієнтів та їх батьків у Центрі доуніверситетської підготовки та післядипломної освіти, організацій екскурсій до гуманітарного корпусу та виставок інформаційних стендів про факультет.

  • 19 жовтня 2018 року проведено Міжнародну науково-теоретичну конференцію: «Літератури світу: поетика, ментальність і духовність». Учителям та випускникам шкіл міста, запрошеним на захід (КЗШ № 24, КЗШ № 95, КЗШ № 74, Криворізького природничо-наукового ліцею), надано інформацію про факультети та спеціальності КДПУ.
  • 25 жовтня 2018 р. на базі факультету української філології спільно із центром до університетської підготовки та післядипломної освіти проведено науково-практичний семінар «Концепція Нової української школи в аспекті філологічної освіти», під час якого вчителям та старшокласникам шкіл міста (КЗШ № 68, КЗШ № 8, КЗШ № 32) надано детальну інформацію про університет, розповсюджено рекламну продукцію з метою популяризації професії вчителя та залучення нових абітурієнтів. Модератори заходу: доц., Коломієць Н. Є., доц.,         Яременко Н. В.
  • 30 листопада 2018 року на базі гімназії № 95 відбувся освітній захід «День педагогічного університету», де доцент          Журба С. С. провела відкрите заняття для школярів.
  • 1 грудня 2018 року в університеті відбувся захід «День відкритих дверей», де присутнім учням шкіл Кривого Рогу надана інформація про факультет та його спеціальності.
  • 10 січня 2019 року викладачами факультету української філології проведено зустріч із учителями профтехосвіти , присвячену проблемам ЗНО з української мови та літератури. Виступали: доц. Журба С. С., доц. Семененко Л. М.
  • 29 січня 2019 року на базі КВНК № 129, «ГЛАС» (гімназія-ліцей академічного спрямування) відбувся освітній захід «День педагогічного університету», де професор, доктор Ковпік С. І. провела відкрите заняття для випускників.
  • 24 січня 2019 р. відбувся на базі Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №118 проводився І (міський) відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, де викладачі кафедри:                      доц. Щербак С. В., Василенко І. М., Онікієнко І. М., працювали членами журі.
  • 9 лютого 2019 р. на базі факультету української філології проводиться пробне тестування з української мови та літератури (доц., Мельник Н. Г., доц., Семененко Л. М., доц. Журба С. С., доц. Коломієць Н. Є., доц. Яременко Н. В.,                             проф. Дмитренко В. І., доц. Онікієнко І. М.,   доц.    Щербак С. В.).
  • Викладачі кафедри систематично розповсюджують рекламну продукцію про факультет (проф. Ковпік С. І., доц. Мельник Н. Г., доц. Семененко Л. М. ), беруть участь у наборі слухачів на підготовчі курси університету (доц. Яременко Н. В.,                     доц. Коломієць Н. Є).
  • Доц. Щербак С. В. працює на 8-місячних підготовчих курсах, де здійснюється підготовка до ЗНО. На зборах для абітурієнтів та їх батьків виступили представники кафедри (доц. Яременко Н. В., доц. Коломієць Н. Є.). Слухачам надано інформацію про факультети та спеціальності КДПУ.
  • Рекламні буклети факультету розповсюджені під час проведення профконсультацій серед учнів 9-11 класів (у школах закріплених за викладачами кафедри): доц. Щербак С. В. - КЗШ № 93, доц. Журба С. С. – КЗШ № 121, КЗШ № 71,                доц. Мельник Н. Г. - КОЛІ, доц. Яременко Н. В., доц. Коломієць Н. Є. – КЗШ № 27, КЗШ № 37 (Тернівський район)
  • Традиційною стала така форма профорієнтаційної роботи на курсах підвищення кваліфікації вчителів української мови і літератури та зарубіжної літератури як розповсюдження брошур, агітаційних листівок. Бесіди профорієнтаційного змісту проводили доц. Яременко Н. В.,  доц. Коломієць Н. Є., доц. Мельник Н. Г.
  • Відповідно до рішень вченої ради КДПУ від 31.08.2018 року (протокол №1, п. 2), від 13.09.2018 року (протокол №2, п. 2, п. 3, п. 4, п. 5, п.6) на засіданні кафедри від 30.08.2018 року (протокол №1, п. 1) було проаналізовано результати прийому у 2018 році на навчання для здобуття ступенів вищої освіти «бакалавр» та «магістр» та окреслено шляхи подальшої профорієнтаційної роботи. Прийнято рішення: спрямувати профорієнтаційну роботу на інформування щодо перспектив навчання в університеті серед абітурієнтів сільської місцевості, провести роботу з випускниками бакалаврату, спрямовану на залучення їх до вступу у магістратуру.
  • На засіданні кафедри від 7.02.2019 року (протокол № 7, п. 8) було розглянуто питання про стан профорієнтаційної роботи та заслухано та обговорено звіт відповідальної за цей напрямок роботи Коломієць Н.Є. Прийнято рішення: звіт затвердити; визнати профорієнтаційну роботу кафедри як таку, що проводиться на належному рівні. Дотримуватися плану профорієнтаційної роботи кафедри, розвивати всі її напрями.
6890
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30