Факультет географії, туризму та історії
Географія. Туризм. Історія. Соціологія.

На базі факультету географії, туризму та історії університету спеціальність 242 «Туризм і рекреація» відкрита у 2014 році. Влітку 2018 року відбувся перший випуск студентів за освітнім рівнем «бакалавр».

Спеціальність «Туризм і рекреація» - одна з найбільш популярних в університеті.

Ліцензований обсяг набору – 30 осіб. Форма навчання – виключно денна. Заочне відділення відсутнє.

Випусковою кафедрою є кафедра туризму та економіки. Завідувач кафедри – кандидат географічних наук, доцент – Казаков Володимир Леонідович. Він є ідейним натхненником розвитку туризму на Криворіжжі, ініціатором створення Криворізької федерації спортивного туризму, автор ідеї розвитку промислового туризму у Кривому Розі, розробник більшості екскурсійних маршрутів містом, провідний експерт розвитку туристичної справи на Дніпропетровщині, член наукової ради департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, керівник секції промислового туризму Всеукраїнської асоціації гідів, багаторазовий учасник міжнародних туристичних конференцій та виставок, голова громадської організації «Кривбастур – туристичний центр Кривого Рогу» та директор однойменної туристичної фірми.

Викладачі кафедри, які працюють зі студентами за цією спеціальністю, є справжніми практиками. Вони виступили засновниками громадської організації «Кривбастур – туристичний центр Кривого Рогу», розробниками багатьох екскурсійних маршрутів по Кривому Рогу та турів до міста та за його межі. Деякі викладачі є практикуючими екскурсоводами. Більшість викладачів займається спортивним туризмом – пішохідним, водним, гірським, та мають спортивні розряди з даних видів.

90% викладачів випускової кафедри мають науковий ступінь кандидатів наук. Викладачі кафедри були першими розробниками «Програми розвитку промислового туризму в місті Кривий Ріг», що є першою подібною програмою в Україні. Викладачі, відвідавши значну кількість країн світу (Німеччина, В’єтнам, Франція, Єгипет, Італія, Данія, Індія, Польща, Чехія, Іспанія, Бельгія, Нідерланди, Румунія, Туреччина, Болгарія, Грузія, Литва, Швейцарія, Кіпр, Росія, Таджикистан, Молдова, Угорщина, Австрія), не в теорії, а з практики розповідають студентам про специфіку туристичної діяльності.

25806
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша