Кафедра інформатики та прикладної математики
Фізико-математичний факультет

Створення та підтримка бібліометричного профілю науково-педагогічного співробітника

Частина 1. Репрезентація у Бібліометриці української науки 

Частина 2. Коригування профілю науковця у Scopus

Система «Бібліометрика науки в Україні», крім показників із профіля вченого у Google Scholar, також ураховує показники із Scopus. Профілі авторів в Scopus створюються автоматично, проте, в зв’язку з наявністю авторів з однаковими прізвищами, а також використання різних варіантів написання імені та прізвища автора, можливі помилки при формуванні авторських профілів. Серед найбільш поширених помилок зустрічаються наступні:

– віднесення публікацій автора в декілька авторських профілів, що розрізняються за написанням прізвища автора;

– наявність в авторському профілі публікацій інших вчених;

– некоректне найменування організації.

У зв’язку з цим у Scopus передбачена можливість коригування списку публікацій, які потрапили до профілю автора, та об’єднання декількох профілів автора в єдиний, що автоматично призведе до уточнення списку опублікованих і процитованих робіт та наукометричних показників конкретного автора. Для цього необхідно:

1. Здійснити пошук профілю автора за допомогою форми Search for an author profile (https://www.scopus.com/freelookup/form/author.uri), використовуючи всі можливі форми запису прізвища автора:

Clipboard12

Clipboard12

Clipboard12

Clipboard12

Якщо кількість результатів пошуку дуже велика, її можна обмежити, уточнюючи ініціали, місто та установу.

2. Якщо знайдений профіль – єдиний, необхідно його переглянути та надіслати посилання на нього до «Бібліометрики української науки». Наприклад, знайдений профіль Н. В. Моісеєнко має посилання https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=14626524400 та містить ідентифікатор автора (Author ID) 14626524400. Водночас афіліація автора наразі є неправильною. Єдиний спосіб її виправити у Scopus – афіліювати себе у наступній публікації, що буде включена до Scopus, із Kryvyi Rih State Pedagogical University.

3. Якщо знайдено кілька профілів, то необхідно перейти до запиту на коригування профілю автора через Author feedback wizard за посиланням http://www.scopus.com/feedback/author/home.uri

Для додавання варіантів авторських профілів з різним написанням прізвищ авторів використовуйте функцію Add name variant:

Clipboard12

4. Для уточнення даних необхідно послідовно здійснити 5 кроків:

Крок 1. Відмітьте всі варіанти профілів, що відносяться до автора:

Clipboard12

Крок 2. Оберіть варіант назви нового, об’єднаного профілю. Якщо жоден варіант Вас не влаштовує, треба обрати найближчий до бажаного:

Clipboard12

Крок 3. Огляд документів, що включені до профілю, для об’єднання, видалення зайвих, додавання статей, що не потрапили в профілі через функцію Search for missing documents (пошук здійснюється за назвою статті англійською мовою). Наприклад, додамо до профілю В. М. Соловйова відсутню статтю: Clipboard12

Clipboard12

Clipboard12

Крок 4. Огляд нового об’єднаного профілю:

Clipboard11

Крок 5. Заповнення форми для подання заявки на зміни. Поля, відмічені «*» – обов’язкові для заповнення. При натисканні кнопки Submit подається заявку на зазначені зміни в  профілі (об’єднання профілів, коригування та тощо). Команда Scopus протягом кількох днів розгляне заявку і відкоригує профіль, про що проінформує за вказаною на цьому кроці адресою електронної пошти.

Clipboard12

2539
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30