Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

  Без 415 травня 2020 року на базі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання КДПУ була проведено секційне засідання звітної науково-практичної конференції студентів за 2019 рік. Формою проведення була обрана платформа он-лайн конференцій «ZOOM». Тему секційного засідання «Актуальні питання німецької мови і методики їх навчання» оголосила голова секції Захарова Н.О. – кандидат філологічних наук, ст. викладач кафедри.

Наталія Олександрівна представила учасників конференції та план роботи секційного засідання звітної науково-практичної конференції. Серед учасників, які знайомили присутніх зі своїми науковими дослідженнями були студенти старших курсів факультету іноземних мов та магістри, ставили питання та приймали участь у дискусії викладачі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання – Карпюк В.А., Коваленко О.О., Мархева О.Є., Лопатич Р.В., на чолі із зав.кафедрою Мельничук Галиною Миколаївною, канд. філолог. наук, доцент. Без 2

Доповіді були присвячені цікавим питанням германістики та методики навчання німецької мови, наприклад, доповіді Дудіц І.Р. (ФІМ, магістр І року навчання) «Вираження національного світобачення у творчості Bushido» та Клочкової Л.А (ФІМ, 4 курс) «Структурно-семантичні особливості німецьких фразеологізмів із зоонімічним компонентом на позначення характеру людини». Окрім того четверо студентів представили два свої наукові дослідження, такі як:

- Лащенко В.В. (ФІМ, 4 курс) «Структура та семантика фразеологізмів з компонентом «одяг» та «Фразеологізми з компонентом одяг як засіб формування лексичної компетенції учнів старших класів у процесі навчання німецької мови»

Без yfer COLLAGE- Машрапова А.А. (ФІМ, 4 курс) «Семантичний та функціональний аспекти  фразеологізмів німецької мови з назвами предметів побуту» та «Реалізація наскрізної змістової лінії «Здоров’я та безпека» на уроках німецької мови»

- Користова К.С. (ФІМ, 4 курс) «Лінгвокультурні особливості німецької казки» та «Німецька казка як засіб формування лінгвокультурної компетенції учнів на уроках німецької мови»

- Волошина О.В. (ФІМ, 4 курс) «Складні іменники у сучасній німецькій мові для позначення людини» та «Засоби удосконалення лексичної компетентності учнів на уроках німецької мови»

Формат он-лайн науково-практичної конференції студентів кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання застосувала вперше, результатами були задоволені всі учасники.

Було відзначено оригінальність та новизна обраних для досліджень тем. Молоді науковці проявили свої ораторські здібності та познайомили учасників конференції зі своїми науковими доробками.

 

11818
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша