Кафедра практичної психології
Психолого-педагогічний факультет

giz logoПротягом 4 місяців 2021 року тривав спільний проект "Робота психолога в кімнаті психологічного розвантаження" за трьох сторонньою угодою між Криворізьким державним педагогічним університетом, Територіальним центром соціального обслуговування №1 Інгулецького району КМР та Німецьким товариством міжнародної співпраці GIZ GmbH. Під час проекту було створено концепцію тренінгів для психологів, які працюють з літніми людьми в кімнаті психологічного розвантаження з використанням сенсорного обладнання. 

IMG d98970bb1709ff712d1dbfcf1fc54be2 V 1

Метою проекту було відпрацювання навичок роботи арт-терапевта в кімнаті психологічного розвантаження, роботи з  обладнанням сенсорної кімнати, роботи з кейсами запитів. Експертом проекту виступала від університету Катерина Бондар, психолог який реалізовував проект у вигляді послуги для літніх людей була випускниця-магістрантка 2021 року Чариєва Ольга. Моделювання проекту містило тренінговий етап відпрацювання навичок, супервізійну роботу з медиком-волонтером, проектування та реалізацію арт-терапевтичних програм, апробацію на наукових семінарах. 

20210725 113936

Результатом тренінгового етапу було створення програм  групової та індивідуальної, які базуються на вікових теоріях Е. Еріксона та Р. Пека «успішної старості». Постановка терапевтичної мети полягає у покращенні якості життя для «успішної старості» осіб третього віку через заняття арт-терапії в кімнаті психологічного розвантаження. Ці програми проходили апробацію на базі  Територіального центру соціального обслуговування №1 Інгулецького району КМР протягом серпня-жовтня 2021 року. Було здійснено діагностичний скрінінг для апробації ефективності програми (який складається з геріатричної шкали депресії; тесту Спілбергера; шкали Стійкості Коннор - Девідсона(Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC-10) та шкала задоволеності життям Дінера (Satisfaction With Life Scale, SWLS).

20210921 144108

Результати та модель програми було апробовано на міжнародному семінарі у Молдові  30 вересня 2021 року "Практична психологія в контексті соціальних змін: досягнення та перспективи організаційної психології" з докладом від Катерини Бондар "Можливості арт-терапії в роботі психолога територіального центру соціального обслуговування".  Програми групової роботи з арт-терапії інтегровано у курс "Арт-терапія з практикумом" для психологів-бакалаврів університету. 

17232
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша