Кафедра загальної та вікової психології
Психолого-педагогічний факультет

         Одним з пріоритетних напрямків роботи кафедри загальної та вікової психології КДПУ є налагодження тісних зв’язків з освітніми закладами міста. Зокрема, для знайомства з новітніми науковими дослідженнями у царині  педагогічної психології. Тому викладачі кафедри  приймають  активну участь у міських заходах, зустрічаються зі студентами, займаються психоедукацією серед освітян.

        Так, 10 жовтня 2023 Міський відділ освіти проводив семінар-практикум на тему «Ефективність бінарних уроків для розвитку здобувачів освіти», на який запросили завідувачку кафедри Токареву Н.М. та доцента Макаренко Н.М.  Освітянам  міста запропонували ознайомитися з  психологічним портретом сучасного учня  та ефективними шляхами покращення сприймання матеріалів уроків у дистанційному форматі.

ad9f199c 9d3c 420f 852b 095fe0f00d7a

         Не буде помпезною фраза: «Студенти  жваво цікавляться психологією. Практичною психологією». Саме ця наука   активно впливає на формування професійних та життєвих компетенцій. Подовжене у часі дистанційне навчання  загострює бажання у активних, зацікавлених, мотивованих розумників та розумниць (зокрема, з  групи АЗЛ-22) перевірити рівень розвитку властивостей своєї уваги, тестувати лабільність мислення, ознайомитися з мнемонічними прийомами запам’ятовування, удосконалити  свою уяву у рольових іграх. В аудиторії. Чудовим осіннім суботнім днем 14.10.2023. Під ласкавими промінцями сонця.

9c430a02 5ddc 4cd2 b68a 49b5a2db1cb1

         17.10.2023. Міський відділ культури проводив науково-практичну конференцію на тему «Робота закладів освіти в умовах війни», на який запросили керівників закладів міста.  На конференції   знайомилися з сучасними дослідженнями американських, європейських та вітчизняних психологів-дослідників, визначали власні ресурси  для долання життєвих  та професійних труднощів,   у інтерактивній формі проявляли  уяву, розумові зусилля,  критичне мислення,  знайомилися з методами  підвищення мотивації.

5575b404 a11a 4402 96c1 a249dee385dc

        І через всі ці зустрічі рефреном звучало:

  • знання з психології потрібні кожній людині;
  • знання з психології допомагають зрозуміти себе та інших;
  • якісні знання з психології можна отримати у Криворізькому державному педагогічному університеті, який завжди відкритий до співпраці.
23529
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша