Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов

На початку травня у Лондоні на базі Університетського коледжу Лондона (University College London) відбулася міжнародна конференція "Languages and Cultures in Times of War: (Im)possible, (Re)imagined, (Un)manageable", присвячена мові та культурі у воєнний час. У цій масштабній події взяли участь представники України, Німеччини, Великої Британії, Канади, Польщі, Норвегії, Туреччини, Грузії, Іспанії, Австрії та інших країн. Від Криворізького педагогічного зі своїми дослідженнями виступили одразу дві професорки Кафедра перекладу та слов'янської філології КДПУ Марина Варданян та Наталя Кудрявцева.

Возможно, это изображение 4 человека, больница и текстВозможно, это изображение текст

Конференція проходила у гібридному форматі. Загалом було подано понад 150 заявок із різних куточків світу, але можливість представити свої дослідження отримали лише 30 учасників, серед яких одразу дві професорки Криворізького педагогічного.

Проф. Марина Варданян виступила як очна учасниця з доповіддю «(Re)imagined Ukrainian Culture: Children’s Literature and Translation in Wartime», у якій зупинилася на аналізі того, як переклади дитячої літератури (пере)осмислюють українську культуру, відкривають її образи.

Возможно, это изображение 1 человек, учится и текст

Проф. Наталя Кудрявцева виступила дистанційно з доповіддю «Ideologies of Linguistic Conversion in Wartime Ukraine», у якій висвітлила мотивації до вивчення і спілкування української мовою після повномасштабного вторгнення 2022 року в контексті багатомовності.

Возможно, это изображение ‎4 человека, люди учатся и ‎текст «‎Zoom Meeting Natal #NatallaKutriaviseva Kudir avtseva Birzer, Birzer,Sandra andra Birzer ز x Y.TuranCetiner View Vasyl Starko ll AlexKrougiav Krouglav‎»‎‎

Бажаємо нашим колегам подальших плідних досліджень, а україністиці - стати невід'ємною частиною міжнародної науки!

Возможно, это изображение 13 человек

26471
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31