Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов

аль1 COLLAGE

Одне з найвизначніших місць  Гранади-  це Альгамбра. Туристи всього світу приїздять подивитися цю історичну пам’ятку. Так, під час екскурсії ми зустріли громадян які розмовляли англійською, французькою, португальською та іншими мовами.  Впадає в око шанобливе, майже фанатичне ставлення іспанців до своєї історії та культури. Те, що не витримало випробування часу, охайно обнесене парканом  і представляє скарб для шанувальників розкопування. Однак, найцікавіші архітектурні споруди Альгамбри знаходяться в чудовому стані, незважаючи на дату будівництва 13-14 ст., і ними можна помилуватися не тільки ззовні, а й потрапити  у найпотаємніші місця історії. Наприклад, опинитися на найвищий фортеці Альгамбри, звідки відкривається панорамний огляд на всю Гранаду.

Особливо вразив палац Насридів, який, насправді складається з 3х визначних ансамблів: Мешуара — будівля для аудієнції і судів, палац Комарес — офіційна резиденція еміра, палац Левів — приватні апартаменти. За порадою місцевих, ми відвідали ці палаци о 22.00 і не пожалкували. Схід сонця тільки підкреслив красу будівель, а тиша ночі наповнила  загадковістю та містикою усі куточки.

                         аль4              аль5

Різноманітні квіти та дивовижні дерева, неймовірні сади й захоплюючи фонтани, сквери-лабіринти і просто затишні місця на площі у 13 га складають парковий ансамбль Альгамбри. Тут можна блукати годинами, днями, насолоджуватися красою, дихати ароматами.

               аль6                аль7              аль8 COLLAGE

Незважаючи на історичну значущість, Альгамбра відкрита для всіх людей та їх бажань. Нам пощастило бути свідками весілля у церкві Святої Марії біля палацу Карла V, круглий двір переобладнаний для проведення концертів та урочистих подій, але є також і відкрита концертна локація у верхніх садах Альгамбри. 

Візит до Альгамбри – занурення в історію, красу, містику, загадковість, романтику…

                                                                                                                                             Автор: Ольга Герасименко, Ольга Білозір

 

16181
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31