Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов

16 травня 2024 року на базі Криворізького державного педагогічного університету відбулися урочистості присвячені двом державним святам - Дню вишиванки і Дню науки. Викладачі кафедри традиційно взяли участь в роботі наукових локацій для практичних психологів закладів загальної середньої освіти міста. Цьоріч нашу локацію відвідали 32 фахівці, переважна більшість з яких є випускниками нашого закладу, що свідчить про орієнтацію КДПУ на підготовку високоякісних професійних кадрів для задоволення потреб місцевого і регіонального ринків праці.

Як зазначила в своєму інтерв'ю для місцевого телебачення в.о. завідувачки кафедри практичної психології, канд. пед. наук, доцент Чаркіна Олена Анатоліївна, місія подібних заходів полягає в налагодженні професійного діалогу та наступності між середньою і вищою школою, в подоланні розриву між теорією і практикою, в розвитку спроможності освітян і психологів адекватно реагувати на актуальні запити українського суспільства  воєнної доби.

16.05_1.jpg   16.05_2.jpg

У своєму майстер-класі про "ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ УЧНІВСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ПСИХОЛОГІЇ В ДИСТАНЦІЙНОМУ ФОРМАТІ" фахівчиня поділилася власним досвідом у цій царині. Так, Олена Анатоліївна ознайомила присутніх з Положенням КДПУ про Олімпіаду з психології, акцентувавши увагу на ключових цілях та етапах її проведення, охарактеризувала зміст завдань і запропонувала присутнім психологам, керівникам психологічних факультативів, гуртків, секцій, учнівських наукових товариств самостійно виконати завдання третього - психоедукаційного - етапу олімпіадних змагань, в яких 23 квітня 2024 року брали участь учні 11-х класів академічних ліцеїв, інших типів закладів загальної середньої освіти та випускники закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Надалі доцент зупинилася на описі можливостей використання онлайн-сервісів і навчальних платформ (Mentimeter, Kahoot тощо) в гейміфікації поточних і підсумкових контрольних процедур та олімпіадних завдань, відповіла на запитання аудиторії, наголосила на перспективах доолімпіадної підготовки і висловила надію на подальшу плідну співпрацю між КДПУ та психологічною службою міста Кривого Рогу. 

Детальніше з матеріалами презентації можна ознайомитись тут

16.05_3.jpg   16.05_4.jpg

Заступниця декана психолого-педагогічного факультету, канд. психол. наук, доцент Шаповал Іванна Миколаївна запропонувала присутнім майстер-клас на тему: "СЕЛФ-КОУЧИНГ ЯК ТЕХНОЛОГІЯ ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ В УМОВАХ ВІЙНИ". В презентації були рокриті питання про змістові та процесуальні аспекти діяльності як свідомої форми активності особистості, рівні і властивості особистих цілей, критерії усвідомленої мети, алгоритм селф-коучингу свідомого цілепокладання. Майстер-клас носив інтерактивний характер, був насичений психологічними вправами і яскравими прикладами з життя. Особливу зацікавленість аудиторії викликала методика "Граничних смислів", спрямована на рефлексію динамічної смислової системи особистості. У цілому, на заході панувала атмосфера професійної взаємодії, креативності та радості від живого, емоційно насиченого спілкування.

Детальніше з матеріалами презентації можна ознайомитись тут

26529
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30