Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов

У межах проєкту «International House Sonnenberg» збираються провідні вчені та науковці різних країн для обговорення актуальних глобальних та регіональних проблем.

Цього разу до Програми міжнародного дому громади Зонненберг долучився Андрій Бєлінський, магістрант другого курсу. Перша частина Програми передбачала онлайн-участь у конференції, яка була присвячена екологічній проблематиці. На дискусійних панелях обговорювалися такі питання як: «Спочатку тепла кімната, потім мораль?», «Сировина в мінливому світі – чи можливе етичне, моральне та стійке споживання сировини?» та інші.

2023 02 07 Zertifikat Andrii Belinsky Digital
«Моє стажування проходило з 28.12.2022 р. до 03.01.2023 р.. У ході всіх доповідей і обговорень учасників порушувалась досить значуща тема: місце етики, моралі у споживанні сировини, і чи можлива вона тут взагалі. Основне питання, яке тут виникає: “Що насправді на першому місці, комфорт і тепло, а вже потім мораль?”. Можна спробувати не торгувати з росіянами, але тоді залишається Катар, який жорстоко поводиться з трудовими мігрантами, які, в свою чергу, просто борються за свої права. Можна подумати про те, щоб взагалі не купувати сировину в жодній з цих країн, але така політика може призвести до ще більших проблем: масового безробіття, голоду, смертності тощо. На цьому стажуванні були розглянуті різні альтернативи нафті і газу, які можуть бути використані нами в майбутньому. Розглядалися перспективи використання ядерного синтезу та різні альтернативні шляхи розвитку економіки з новими джерелами енергії. Ми змогли переконатися, що єдиного рішення тут немає. Ця проблема видається досить складною і навряд чи буде вирішена в найближчому майбутньому. Тим не менш, важливо, що ми зачепили це питання. Саме обговорення та усвідомлення складності - це вже щось, що може слугувати відправною точкою для виховання тих, хто обов'язково буде вирішувати цю проблему. Було досить приємно бути на цих заходах. Із рекомендацій міг би запропонувати більше активностей для тих, хто знаходиться віддалено. Було зрозуміло, що ця подія здебільшого орієнтована на офлайн-режим. Тим не менш, навіть у такому форматі було досить приємно брати участь.» – розповів Андрій Бєлінський.

23553
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31