Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

зображення viber 2024 05 07 18 32 10 081

7 травня 2024 року о 12-тій годині для викладачів та студентів відбулась гостьова лекція на тему "Дитяча хореографія як складник професійно-педагогічної підготовки майбутнього фахівця" кандидата педагогічних наук, доцента Ізмаїльського державного педагогічного університету Шевчук Антоніни Семенівни автора навчально-методичного посібника "Дитяча хореографія", освітньої програми "Впевнений старт".

Image 2

У ході лекції доповідач зазначила взаємозв’язок дитячої хореографії як сфери професійної педагогічної діяльності з метою і завданнями освітньої програми «Хореографія» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» в університеті. Детально розкривалися концептуальні орієнтири і складники компетентностей дошкільної освіти, структурні компоненти кожного освітнього напряму. Лектор обґрунтувала переваги хореографічного розвитку в дошкільному віці і надала корисну пам’ятку «Дев’ять переконливих причин вчити дитину танцювати». Лекція А. С. Шевчук була побудована на високому науковому рівні, відзначалася фундаментальністю підходу до впровадження дитячої хореографії в роботу дошкільних закладів освіти. Втім, у дискурсі знайшлося місце і для образних прикладів хореографічних вправ, руханок, ігор, які зацікавлюють дітей, і для пригадування педагогічних ситуацій, які є повчальними для майбутніх фахівців. У оснащенні лекції практичним матеріалом віддзеркалено багатий досвід А. С. Шевчук як педагога-хореографа.

Image 1

Після прослуханої лекції слухачі долучилися до безпосереднього спілкування з доповідачем. У жвавому обміну думками відпрацьовувалися шляхи збагачення змісту освітньо-професійної програми «Хореографія», можливості співпраці і обміну досвідом. Зустріч з А. С. Шевчук виявилася для хореографічної спільноти Криворізького державного педагогічного університету не тільки значущою у професійному пошуку, але і особистісно незабутньою.

Ірина Власенко, канд. мист-ва, доцент

кафедри музикознавства, інструментальної

та хореографічної підготовки

26422
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31