Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

У 2023-2024 навчальному році викладачі кафедри філософії продовжували залучати студентів до наукових заходів у студентських гуртках. Усі охочі другокурсники могли взяти участь в роботі 4 секцій.

У секції «Проблеми онтології, гносеології, етики та естетики, актуальні питання соціальної філософії та історії філософії» (керівник: к. філос. н., доц. А. І. Абдула) студенти обговорювали актуальні питання методології та філософії науки, а також дискутували щодо напрямів аналітичної та континентальної філософії ХХ ст. 10 членів гуртка брали участь у олімпіаді з філософії та виконали 3 студентські наукові проєкти, результати яких були представлені на студентській конференції з філософських дисциплін «Юнософія».

Керівники секції гуртка  «Проблеми філософії, філософії освіти, філософії мови» к. філос. н., доц. Г. А. Балута та О.Є. Оліфер залучали студентів до обговорення актуальних проблем етики, естетики та сучасної культури. Загалом до гуртка долучилися 30 студентів з природничого та факультету української філології. 5 осіб (науковий керівник доц. Г. А. Балута) взяли участь у студентській науковій конференції «Юнософія», де представили свої наукові статті. Також 12 студентів (науковий керівник О. Є. Оліфер) підготували статті та філософські есе. Проблеми штучного інтелекту, філософське осмислення процесів захисту довкілля, екзистенційні смисли людського буття були найбільш затребуваними темами серед студентської молоді. 5 учасників гуртка виступили з постерами на університетській олімпіаді з філософських дисциплін.

Секція наукового студентського гуртка «Логіка та критичне мислення у педагогічній діяльності» (наукові керівники к. філос. н., доц. Н. П. Козаченко та к. філос. н., ст. викладач М. М. Брюховецький) об’єднала студентів факультету географії туризму та історії задля обговорення філософських проблем штучного інтелекту у вирішенні моральних дилем, проблем логіки в античних авторів і проблем справедливості в сучасній науковій думці. Були представлені 3 наукові доповіді на щорічній студентській конференції. 5 учасників гуртка взяли участь у щорічній університетській олімпіаді з філософії.

Під керівництвом к. філос. н., доц. О. П. Панафідіної у секції «Актуальні питання сучасної філософії. Аналіз оригінальних творів сучасних західних авторів, індивідуальний та груповий переклад філософських творів з англійської та німецької мов була підготовлена студентська наукова стаття «Суперечка чи діалог: яка форма навчання найбільш ефективна?» (Степанова Є., група АЗЛ-22). Ще 3 учасника гуртка виступали на олімпіаді з філософії.

Запрошуємо студентів долучатися до філософської спільноти КДПУ!

27239
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30