Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Остро стаж 2

Криворізький педагогічний долучився до участі у воркшопі в межах проєкту Erasmus+, присвяченому розвитку Liberal Arts and Sciences в українській системі вищої освіти.

 

Остро стаж 3

Наприкінці липня 2024 року за підтримки NAWA Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані (Польща) відбулася Міжнародна літня школа Liberal Arts Workshop, у якій взяла участь перший проректор КДПУ, доц. О. А. Остроушко. Загалом на заході були задіяні представники 9 закладів вищої освіти Європейського Союзу та 20 українських університетів. Події передував круглий стіл, організований Міністерством освіти і науки України, на якому обговорювалася роль і місце педагогічних університетів у сучасному суспільстві.

Остро стаж 4

Воркшоп у форматі літньої школи було присвячено розвитку Liberal Arts and Sciences в українській системі вищої освіти та становленню університетів як інноваційних інституцій. Цей процес відіграє особливу роль у забезпеченні індивідуальної траєкторії розвитку здобувача вищої освіти, здатного реагувати на виклики сьогодення й бути затребуваним на ринку праці.

Остро стаж 5

Мета воркшопу полягала в обговоренні моделей та принципів Liberal Arts and Sciences в освітніх системах Європейського Союзу, обміні досвідом реалізації універсальних освітніх програм та індивідуальних освітніх траєкторій в університетах Польщі, Німеччини, Нідерландів та Словаччини.

Остро стаж 1

Перший проректор КДПУ О. А. Остроушко розповіла прес-центру: «Під час роботи ми ознайомилися не тільки з європейською практикою широких міждисциплінарних бакалаврських програм, індивідуалізованими траєкторіями навчання, але і з досвідом підготовки педагогів у країнах ЄС. Їхньою головною особливістю є набуття другої (додаткової) спеціальності під час навчання, що, фактично, реалізується і в наших освітніх програмах (КДПУ), які ми пропонуємо нашим здобувачам. На цьому воркшопі було також розлянуто різноманітні аспекти створення освітніх програм: від типових до індивідуальних, із наданням можливості обирати унікальну у своєму роді. Підсумком роботи стала панельна дискусія та активне обговорення за участі заступника Міністра освіти і науки України Михайла Винницького, голови НАЗЯВО Андрія Бутенка та президента НаУКМА Сергія Квіта, а також подальше планування співпраці з представниками університетів Європи та України. Ми вдячні за запрошення Києво-Могилянській Академії та за гостинний прийом Університету ім. Адама Міцкевича!».

27054
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31