Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

У здобувачів освіти факультету географії, туризму та історії, спеціальності 014. 07 Середня освіта (Географія) завершилися захисти звітів польових практик з фізичної географії, які включені до навчальних планів та є важливою частиною підготовки майбутніх педагогів.

Важливе завдання захисту - узагальнити отриманий на практиці досвід, виділити найяскравіші феномени, які вдалося виявити в полі, показати найбільш характерні сюжети. що вдалося подивитися, дослідити, законспектувати, сфотографувати та описати на практиці.

IMG 3020

Цього року практика проходила на території та околицях міста Кривий Ріг під керівництвом викладачів Лакомової Олени Йосипівни, Карпенко Тетяни Анатолівни, Яркова Сергія Валерійовича.

Під час практики студенти:

  • оволоділи методами фізико-географічних спостережень;
  • набули новачка роботи з приладами, проведенням інструментальних спостережень;
  • оволоділи навичками проведення стаціонарних та маршрутних спостережень;
  • сформували навички самостійного опрацювання та аналізу зібраного матеріалу та встановлювати причинно-наслідкові зв'язки;
  • набули навичок складання звітної документації;
  • набули навичок проведення шкільних географічних екскурсій.

Усі групи обрали різні способи подати такий великий масив інформації: хтось вибудував усе у вигляді послідовного оповідання, що розкриває маршрут групи, хтось зосередився на результатах окремих завдань, а хтось спробував узагальнити весь досвід, створивши модель дослідження. Як результат ми отримали дуже цікаві та різні презентації, кожна з яких по-своєму розкриває особливості проведення практики.

Незважаючи на те, що практика проходила в умовах воєнного часу, студенти отримали багато різноманітної цікавої та життєво важливої інформації, а також насолодилися живим спілкуванням, подихали свіжим повітрям.

23376
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30