Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

1.jpg

12 жовтня 2024 року відбулася надзвичайно важлива зустріч здобувачів освіти та викладачів кафедри англійської філології з Дарією Лазаренко, кандидатом філологічних наук та доцентом кафедри іноземних мов і культур Нового болгарського університету (м. Софія). 

Основною темою лекції стала методика “Kelly Hunter's Heartbeat”, розроблена засновницею та художнім керівником театру “Flute Theatre” Келлі Хантер (Великобританія). Ця методика призначена для допомоги дітям з аутизмом, зокрема невербальним дітям. Спікерка детально пояснила, як "Метод серцебиття Хантер" використовує драматургію Вільяма Шекспіра разом із спеціальними терапевтичними іграми для розвитку комунікативних навичок у дітей з аутичного спектру.

Методика заснована на вивченні мови Шекспіра, що активує емоційну та соціальну взаємодію в дітей з аутизмом, допомагаючи їм покращити соціальні навички, розуміння емоцій та прагматичну мову. Особлива увага в методиці приділяється роботі з невербальними дітьми, що дозволяє розширити можливості їхнього спілкування та адаптації в суспільстві.

Дарія Лазаренко акцентувала на ключовій ролі батьків у процесі лікування та виховання дітей з аутизмом за допомогою цієї методики, підкресливши, що підтримка родини є невід'ємною складовою успіху. Вона зачитала відгуки від батьків, чиї діти брали участь у програмі, що продемонструвало реальні результати і значущість цього підходу.

Лекція викликала неабияке зацікавлення серед студентів. Вони активно ставили питання та висловлювали своє захоплення підходом Келлі Хантер до допомоги людям з особливими потребами. Окреслена зустріч відіграє важливу роль у професійному зростанні майбутніх вчителів та становленні їхніх моральних цінностей.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

27646
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31