Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

фото9

Традиційно на кафедрі початкової освіти щомісяця проводяться науково-методичні семінари. Мета  таких заходів – порушити й обговорити актуальні питання дидактики початкової освіти, умови ефективного формування компетентностей молодших  школярів  в освітній траєкторії НУШ, проблеми якісної підготовки майбутніх учителів початкових класів тощо.  25 січня 2024 року з доповіддю «Культура професійного мовлення сучасного педагога: тенденції, інновації, традиції» виступив доцент В.В. Пруняк.

Основну його думку можна стисло передати так: проблема забезпечення професійної підготовки майбутніх учителів, становлення їхньої творчої особистості є однією з ключових, оскільки має пряме відношення не тільки до фахового і творчого зростання вчителя як основного гаранта, що забезпечує надання якісних освітніх послуг, а й людини, яка є авторитетом у якій-небудь галузі, яка впливає на інших, передає свій досвід, знання, служить для них прикладом. Доповідач доречно пригадав слова давньогрецького філософа Ксенофонта: «Ніхто не може нічого навчитися у людини, яка вам не подобається». Отже, для того, щоб бути справжнім педагогом, треба насамперед зрозуміти, як стати улюбленим викладачем, учителем. І розгадувати цей секрет доведеться впродовж усього життя – щодня, щохвилини… і для кожного нового учня зокрема… І без правильного, бездоганного, вишуканого мовлення педагога тут ніяк не обійтися. 

Заставкатитул

Володимир Васильович звернув увагу колег на типові порушення сучасної літературної мови, які стосуються практично всіх її рівнів: орфоепічного, акцентологічного, лексичного, граматичного, стилістичного.

Фото1 фото8

фото6Учасники семінару ознайомились з тенденціями, традиціями та інноваціями, які мають місце у сучасному усному літературному мовленні, а головне – збагатили практичний досвід нормативного функціонування  лінгвістичних засобів у своєму професійному мовленні.  

 

 

24483
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31