Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

img5

Криворізький державний педагогічний університет взяв активну участь у проведенні наукових пікніків до Дня науки в ліцеях міста. Прес-центр підготував дайджест, аби згадати, як це було.

img11

Кафедра туризму та економіки провела науковий пікнік у Криворізькому ліцеї № 24. Викладачі та студенти кафедри організували захопливі майстер-класи, на яких розповіли про можливості та перспективи професійної підготовки за спеціальністю 242 Туризм. Учасники пікніка мали змогу дізнатися про різноманітні аспекти туристичної діяльності та економічних процесів.

img12

Кафедра історії взяла активну участь у наукових пікніках у Криворізькому ліцеї № 127. Викладачі кафедри представили цікаві історичні дослідження та розповіли про важливі події та постаті, що вплинули на розвиток суспільства. Це дало змогу учням краще зрозуміти історичні процеси та їх значення.

img16

На цій же локації були присутні представники кафедри технологічної та професійної освіти, які знайомили учнів з новітніми технологіями. У межах заходу відбулася презентація нової освітньої програми кафедри ТПО «Технології. STEM-освіта. Робототехніка», а також були представлені зразки колісного та крокуючого роботів, побудованих на базі апаратно-обчислювальної платформи Arduino, лазерний гравіювальний верстат з числовим програмним управлінням, квадрокоптер DJI Mavic та багато інших цікавинок. Усі охочі мали змогу поспостерігати за роботою роботів, політати на квадрокоптері та виготовити собі сувенір за допомогою верстату з ЧПУ.

img22

Кафедра хімії та методики її навчання взяла участь у наукових пікніках 2024 року, презентувавши захопливі хімічні експерименти. Вчителі хімії отримали можливість згадати свої студентські роки й лабораторні заняття з аналітичної хімії, а також поринути в методику проведення такого нестандартного STEM-заняття з хімії поглядом учня. А вже наступного дня наші викладачі у Криворізькому ліцеї «Кредо» разом з учнями та педагогами влаштували яскраві шоу для відвідувачів.

img26

Кафедра української мови провела науковий пікнік для вчителів української мови та літератури. Було сформовано 2 групи словесників загальною кількістю 60 осіб, перед якими виступила з доповіддю кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови В. А. Городецька. Тема виступу «Науково-дослідна робота школярів: основні вимоги до написання, оформлення, захисту» була заздалегідь узгоджена з організаторами заходу, оскільки для вчителів-практиків було надзвичайно важливо дізнатися, які етапи необхідно пройти учням задля того, аби обрати актуальну лінгвістичну проблему, сформулювати тему, визначити методологічну, науково-теоретичну та джерельну базу своїх перших наукових розвідок.

img31

Кафедра методики музичного виховання, співу та хорового диригування також долучилася до освітніх заходів. Кандидат педагогічних наук, доцент М. В. Вікторова провела майстер-клас «Акустичні можливості голосового апарату» для вчителів шкіл міста, під час якого розкрила питання акустичних особливостей процесу розвитку співацького голосу; опанування студентами співацьким голосом та методикою постановки голосу, що є основою професійного співу.

Ці наукові пікніки стали важливими подіями для освітянської спільноти Кривого Рогу,
сприяли популяризації науки та покращенню якості освіти в регіоні.
26715
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30