Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

12.04.2021 р. відбулася зустріч членів кафедри англійської філології з викладачами кафедри англійської мови з методикою викладання, представниками від студентства та стейкхолдерами. Під час засідання було обговорено можливі зміни та пропозиції щодо удосконалення якості програми «Англійська мова, зарубіжна література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта, предметною спеціальністю 014.02  Мова і література (англійська).

Зокрема, Петренко О. А. директор Криворізького науково-технічного металургійного ліцею № 16 вважає доречним збільшити обсяг годин на навчальні практики з англійської мови або країнознавства англомовних країн задля поглиблення спеціально-професійних знань та забезпечення студентів ширшим спектром можливостей практичного опанування англійською мовою.

Луценко Л. О., к. філол. н., доцент кафедри англійської філології, наголосила на важливості розширення переліку обов’язкових освітніх компонентів професійної підготовки, зокрема додати дисципліни, що тісно пов'язані з літературою країни, мову якою вивчають, як-от: «Література Англії» та «Домашнє читання». Вказані освітні компоненти сприяють формуванню цілісного розуміння ментальності англомовних народів, що сформовано в результаті перебігу історичних, культурних, суспільних процесів, відображених у художніх творах. Крім того, задля розвитку навичок критичного мислення та вивчення стратегій аналізу й інтерпретації різних типів текстів, доцільно також внести в перелік освітніх компонентів дисципліну «Аналітичне читання».

Чернецова В., студентка гр. АНФ-19 зауважила, що деякі студенти хотіли б обрати другу іноземну мову для вивчення, як-от французька та німецька, що уможливить реалізацію свого права на індивідуальну освітню траєкторію.

Гладка О. В., к. пед. н., доцент кафедри англійської мови з методикою викладання, запропонувала розробити одну програму із методики навчання іноземної мови для денної та заочної форм навчання, та уніфікувати викладання дисципліни для здобувачів обох форм навчання іноземною мовою. 

Пропозиції та зауваження щодо оновлення змісту та структурування освітньо-професійної програми «Англійська мова, зарубіжна література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта, предметною спеціальністю 014.02  Мова і література (англійська) враховано.

25233
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31