Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

21.10.2023 р. на засіданні кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання обговорено необхідність внесення змін у зміст освітньо-професійної програми «Німецька мова, англійська мова, зарубіжна література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта, предметною спеціальністю 014.02 Німецька мова та зарубіжна література (німецька). 

Карпюк В. А., в. о. завідувача кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання зазначила про зміни у розподілі ОК та кредитів в ОПП 2023 р. у зв’язку зі зміною назви ОПП на «Німецька мова, англійська мова, зарубіжна література», що зумовило вилучення дисциплін «Теоретична граматика німецької мови», «Історія німецької мови» та введення дисципліни «Методика викладання зарубіжної літератури».

Устінова В.О.– член робочої групи, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання запропонувала замість дисципліни «Шкільний курс зарубіжної літератури з методикою її навчання» включити до ОК ОПП дисципліну «Методика навчання зарубіжної літератури», оскільки вона є більш дотичною до специфіки спеціальності.

Коваленко О.О. - член робочої групи, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання, запропонувала ввести вибіркові дисципліни «Комунікативна граматика» та «Німецька граматика інтерактивно» у зв’язку зі скороченням годин з нормативного курсу «Практична граматика німецької мови».

Євтушенко К. - студентка 4 курсу факультету іноземних мов спеціальності 014.02 Середня освіта (Мова і зарубіжна література (німецька)) внесла пропозицію щодо запровадження вибіркової дисципліни «Лінгвокраїнознавство» як можливість набуття знань про специфіку міжкультурної комунікації та про специфіку країни, мова якої вивчається.

Дремлюга О.О. член робочої групи – директор Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею запропонував ввести вибіркову дисципліну «Ділова німецька» через те, що в професійній діяльності потребується розвиток компетентності у спілкуванні в діловій сфері. Майбутня робота може бути пов’язана з документами, а у здобувачів освіти відсутні навички щодо складання, опрацювання документів.

Стейкхолдер Самойлова Н. В. - заступник директора з навчально-виховної роботи Криворізького ліцею №129 Криворізької міської ради рекомендує готувати студентів до роботи з німецькою як другою іноземною мовою на основі першої іноземної мови англійської і враховувати методику навчання другої іноземної мови «Навчання німецької після англійської».

Пропозиції та зауваження щодо оновлення змісту та структурування освітньо-професійної програми «Німецька мова, англійська мова, зарубіжна література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта, предметною спеціальністю 014.02 Німецька мова та зарубіжна література (німецька) враховано.

25533
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31