Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

07.02.2024 відбулася зустріч членів кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання з представниками від студентства та стейкхолдерами. Під час засідання було обговорено можливі зміни та пропозиції щодо удосконалення якості програми «Німецька мова, англійська мова, зарубіжна література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта, предметною спеціальністю 014.02 Німецька мова та зарубіжна література (німецька).

Полякова В. Я. - головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної, середньої, позашкільної освіти, виховної роботи та охорони дитинства Департаменту освіти і науки Виконкому Криворізької міської ради зазначила, що в процесі підготовки здобувачів освіти до проходження виробничої практики в закладах освіти слід приділити увагу створенню електронної скарбниці з необхідними ресурсами, які б були спрямовані на допомогу в підготовці та проведенні онлайн – уроку. Було підкреслено необхідність і актуальність підготовки здобувачів освіти та їхньої перекладацької компетентності як майбутніх фахівців у сфері налагодження та розвинення міжнародних зав’язків між закладами освіти міста.

Кріпак Т.П. – директор Департаменту освіти і науки Виконкому Криворізької міської ради звернула увагу на освітні втрати, які відбулися в результаті онлайн навчання через ковід та початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Проінформувала про існуючу мережу подолання освітніх втрат та запропонувала долучитися викладачам і студентам до проходження тренінгу з подолання освітніх втрат. Було запропоновано ввести набуття здобувачами освіти відповідної компетентності в освітню програму як бакалаврів, так і магістрів.

Мельничук Г.М. – доцент кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання запропонувала задля / з метою навчання організації і проведення онлайн занять ввести додаткові теми в перелік тем з «Методики навчання іноземної мови» або запропонувати вибіркову дисципліну з даної тематики.

Карпюк В.А. – в.о. завідувача кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання зазначила, що позитивний досвід співпраці з стейкхолдерами у формі залучення їх до проведення гостьових лекцій (Ялуніна О.Б., Самойлова Н.В.) повинен мати продовження. Формою реалізації такої співпраці може бути участь стейкхолдерів у захистах курсових, кваліфікаційних робіт, проведені
спецкурсів для здобувачів освіти.

Пропозиції та зауваження щодо оновлення змісту та структурування освітньо-професійної програми «Німецька мова, англійська мова, зарубіжна література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта, предметною спеціальністю 014.02 Німецька мова та зарубіжна література (німецька) враховано.

25534
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31