Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

14 жовтня 2024 року відбулася нарада при ректорові університету, у якій узяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, голова профкому університету, завідувач кафедри практичної психології, в. о. завідувача кафедри загальної та вікової психології, гарант освітньої програми «Психологія» та методист сектору акредитації та ліцензування навчально-методичного відділу. Під час наради обговорено питання підготовки матеріалів для акредитації освітньо-професійної програми «Психологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Шестопалова О. П., гарант освітньо-професійної програми (ОПП), прозвітувала про підготовку матеріалів для акредитації ОПП «Психологія». Олена Петрівна поінформувала присутніх про створення робочої групи для перегляду ОПП, розподіл обовя’зків між її членами; висвітлила факультетський досвід вивчення акредитаційних справ інших ЗВО та зауважень НАЗЯВО; узагальнила результати взаємодії зі стейкхолдерами (роботодавцями та студентами) та особою, відповідальною за акредитацію освітніх програм КДПУ; проаналізувала результати опитування здобувачів освіти; акцентувала увагу на труднощах, які виникали під час підготовки матеріалів до акредитації; окреслила подальші перспективи роботи в цьому напрямі.

Чаркіна О. А., завідувач кафедри практичної психології, поінформувала присутніх про відповідність академічної та професійної кваліфікації викладачів кафедри практичної психології освітнім компонентам, які ними реалізуються.

Онищенко І. В., відповідальна за акредитацію освітніх програм КДПУ, поінформувала про стан підготовки матеріалів магістерської ОПП «Психологія» до акредитації. Ірина Володимирівна узагальнила аспекти виконаної роботи, зауважила на труднощах та надала рекомендації щодо належної підготовки матеріалів акредитаційних справ.

В обговоренні взяли участь проректори, декани та завідувач навчально-методичного відділу. Зокрема, перший проректор Остроушко О. А. наголосила на термінах підготовки відомостей про самооцінювання, а завідувач навчально-методичного відділу Бондаренко О. В. акцентувала увагу на змісті зауважень та рекомендацій, наданих експертною групою під час первинної акредитації ОПП «Психологія».

Позитивно оцінюючи стан готовності до акредитації ОПП «Психологія», ректор Шрамко Я. В. зауважив, що пріоритетним у підготовці акредитаційних матеріалів є злагоджена взаємодія членів робочої групи на чолі з гарантом освітньої програми за безпосереднього контролю декана факультету. Окрім того, особливу увагу Ярослав Владиславович приділив змістовому наповненню факультетських і кафедральних сторінок сайту, які повною мірою мають презентувати переваги магістерської ОПП «Психологія».

У різному виступили:

  • Бондаренко О. В., завідувач навчально-методичного відділу, яка повідомила про участь КДПУ в Національному проєкті з фінансової грамотності;
  • Гаманюк В. А., проректор з наукової роботи, яка поінформувала присутніх про можливості академічної мобільності студентів у першому семестрі 2024-2025 н. р., а також про другий етап конкурсного відбору проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок, виконання яких розпочнеться у 2025 році за рахунок коштів державного бюджету;
  • Баруліна Ю. О., проректор з науково-педагогічної роботи, яка узагальнила інформацію про осіб, відповідальних за інформаційне наповнення сайту КДПУ.
27784
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31