Кафедра інформатики та прикладної математики
Фізико-математичний факультет

01

30 березня 2023 року в межах міжнародного онлайн-лекторію Ukraine Global Faculty працівники й здобувачі освіти КДПУ отримали можливість відвідати лекцію почесної професорки Стенфордського університету, старшої наукової співробітниці Національного бюро економічних досліджень Енн Крюгер. Під час лекції фахівчиня світового класу представила огляд важливості глобальної торгівлі та її організації.

02

З 1982 по 1986 роки Енн Крюгер працювала головною економісткою Світового банку, у 2001-2006 роках обіймала посаду першої заступниці директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду, а з 2007 року й дотепер є головною науковою співробітницею в галузі міжнародної економіки Школи передових міжнародних досліджень Університету Джона Гопкінса. Пані Енн має багато публікацій з питань міжнародної торгівлі, економічного розвитку та політичної економії торгової політики. Її остання книга — «Міжнародна торгівля: що потрібно знати кожному» (Oxford University Press, 2020 р.).

03

Спікерка зробила короткий екскурс до історії світового економічного простору. Учасники онлайн-лекторію мали можливість більше дізнатися про роль торгівлі в період промислової революції та до наступного тисячоліття, почути короткий огляд відносного розміру та зв’язків торгівлі між країнами й розглянути взаємозв’язок між зростанням торгівлі й економічним зростанням з часом.

04

Всім, хто цікавиться міжнародною торгівлею та економічними дослідженнями, організатори онлайн-лекторію рекомендують ознайомитися з добіркою літератури від Енн Крюгер.

05

Англомовну лекцію можна було слухати в синхронному перекладі українською; запитання в чаті онлайн-конференції ставили англійською мовою. Поділитися своїми думками про міжнародний онлайн-лекторій слухачі можуть за допомогою Google-форми. Сертифікати про участь доступні для користувачів сайту Ukraine Global Faculty протягом трьох днів після завершення трансляції. Відеозапис лекції можна буде переглянути за покликанням «Recorded video» через три дні, а дізнатися про наступні зустрічі в міжнародному онлайн-лекторії – на сайті й Facebook-сторінці КДПУ.

21856
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша