Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

22 січня - День Соборності України аспіранти другого року навчання Олексій Бондар і Дмитро Чижик ознаменували демонстрацією своїх знань на екзамені з дисципліни «Соціологія XXI століття: теорія, методи, маркетинг», яка є спеціальною складовою обов’язкових компонентів ОНП Соціологія.

1

 

У ході екзамену аспіранти виявили високий рівень знань з проблем розвитку сучасної соціологічної теорії; особливостей світового політичного процесу, зокрема конфлікту між глобальним півднем і глобальною північчю, впливу російсько-української війни на глобальний світопорядок; особливостей світових економічних відносин, зокрема програмування, автоматизації міжнародних виробничих процесів; застосування штучного інтелекту та його ролі у розвитку світової спільноти.

2 3

Професор А.С.Лобанова зазначила, що екзамен засвідчив, що і Олексій і Дмитро здатні критично осмислювати сучасні регіональні та світові процесі у контексті їх соціологічної інтерпретації, аргументовано презентувати власну точку зору на ті суспільні явища сучасного світу, користуючись науковим апаратом таких сучасних соціологічних теорій, як пояснююча соціологія Г. Ессера, соціологія глобалістики А. Мартінеллі, соціологія «світових систем» Э. Валлерстайна, постнаукова соціологія Р. Беллаха, акторо-мережева теорія Б.Латура, соціологія постмодерну З.Баумана та інших.

4

Відмінні оцінки свідчать про те, що аспіранти Олексій Бондар і Дмитро Чижик ефективно і цілеспрямовано опановують сучасні соціологічні знання.

24405
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31