Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

СПСР обговорення ОП231 дисципліни 202425 квітня 2024 року робоча група з розробки освітньої програми «Соціальна і психологічна робота в громаді» (гарант – Ілля Лисоконь) спеціальності 231 Соціальна робота обговорила перші напрацювання щодо переліку освітніх компонентів за результатами анкетування щодо оптимізації кількості нормативних освітніх компонентів існуючої освітньої програми, зустрічі зі здобувачами освіти спеціальності 231 Соціальна робота, що нині здобувають освіту та наданих рецензій зовнішніми стейкхолдерами.  

Особлива увага була приділена фундаментальній підготовці, зокрема впровадженню дисципліни «Соціальна, психологічна та педагогічна робота в громаді». Гарант програми пояснив, що 9 кредитів ЄКТС передбачено спеціально, щоб кожен з компонентів (соціальний, психологічний, педагогічний) має по 3 кредити ЄКТС і міг викладатися відповідними фахівцями, як з випускової кафедри, так і з інших. Також до переліку фундаментальних було віднесено освітній компонент «Соціологія», оскільки переважна більшість опитаних студентів в анкеті щодо оптимізації кількості нормативних освітніх компонентів існуючої освітньої програми зазначили, що їм не вистачає дисципліни соціологічного циклу.

Дискусійним було питання оптимізації дисциплін педагогічного циклу, зокрема об’єднання двох різних дисциплін в одну «Основи педагогіки. Соціальна педагогіка». Ія Шимко, кандидат педагогічних наук, доцент, висловила занепокоєння щодо зменшення кількості кредитів на дисципліни педагогічного циклу та їх об’єднання. Однак таке рішення було прийнято враховуючи надану рецензію від зовнішнього стейкхолдера, а також зміну специфіки освітньої програми з орієнтацією на соціальні сервіси та психологічну підтримку фахівцям із соціальних роботи на рівні громади.

Обговорено було й пропорцію кредитів ЄКТС на дисципліни психологічного циклу задля реалізації мети освітньої програми на підготовку фахівців з соціальної роботи, які здатні надавати комплексні соціальні послуги, зокрема психологічного супроводу. Тому, задля формування у студентів психологічних компетентностей було виокремлено наступні дисципліни психологічного циклу – «Психологія (загальна, вікова, педагогічна)», «Соціальна психологія», «Психосоціальна діагностика та консультування», «Технології соціально-психологічної реабілітації», «Психоедукація в соціальній сфері», «Кризова психологія та раннє втручання», «Соціальна, психологічна та педагогічна робота в громаді» (модуль психологічної роботи в громаді) та «Виробнича соціально-психологічна практика в громаді».

27805
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31