Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

 

УРЯДОВА УПОВНОВАЖЕНА З ГЕНДЕРНОЇ ПОЛІТИКИ КМУ

КРИВОРІЗЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ІНСТИТУТ ПІДГОТОВКИ ЮРИДИЧНИХ КАДРІВ ДЛЯ СБУ НАЦІОНАЛЬНОГО ЮРИДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ АЛЬФРЕДА НОБЕЛЯ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

АКАДЕМІЯ КОГНІТИВНИХ ТА ПРИРОДНИЧИХ НАУК

 

 

Всеукраїнська конференція

за міжнародною участю

«ЗГУРТОВАНІСТЬ СУСПІЛЬСТВА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: АКТУАЛЬНІСТЬ, ВИКЛИКИ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ»

16-17 травня 2024 року, м. Кривий Ріг

 

 

Інформаційне повідомлення

Вельмишановні колеги!

Запрошуємо Вас узяти участь у роботі Всеукраїнської конференції «ЗГУРТОВАНІСТЬ СУСПІЛЬСТВА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: АКТУАЛЬНІСТЬ, ВИКЛИКИ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ». Конференція відбуватиметься в онлайн форматі на базі установ-співорганізаторів.

Мета конференції: визначення та пошук шляхів вирішення проблем забезпечення соціальної згуртованості в країні; обмін досвідом, виявлення кращих правових, економічних, організаційних, соціальних, педагогічних практик, технологій та форм роботи, які довели свою ефективність; напрацювання відповідних рекомендацій для удосконалення соціальної сфери країни як важливої складової забезпечення процесу згуртованості суспільства в умовах воєнного стану в Україні, створення наукового простору з проблеми згуртованості.

ОСНОВНІ ТЕМАТИЧНІ НАПРЯМКИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ:

  1. Соціальна згуртованість як категорія національної безпеки, соціальної держави, педагогіки, соціальної психології, філософії тощо. Українські та європейські цінності як основа соціальної згуртованості українців. Мультидисциплінарний характер забезпечення соціальної згуртованості в умовах війни.
  2. Законодавчі ініціативи, юридичні та політико-правові шляхи вирішення проблеми єдності та згуртованості суспільства в умовах воєнного стану. Правові проблеми надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи як гарантій реалізації прав людини в умовах війни.

3. Міжнародний досвід соціальної роботи і надання соціальних послуг в умовах воєнного стану. Міжнародні гуманітарні стандарти надання соціальних послуг та особливості їх впровадження в Україні. Адаптація та інтеграція вразливих категорій населення як новий напрямок cоціальної роботи. Досвід забезпечення адаптації та інтеграції біженців в розвинутих країнах.

4. Вітчизняний досвід з забезпечення соціальної згуртованості засобами соціальної роботи, соціальної педагогіки в умовах воєнного стану. Психосоціальна підтримка населення в умовах війни, збереження ментального здоров’я, соціальна підтримка і допомога вразливим категоріям населення. Досвід роботи державних та недержавних організацій щодо подолання вразливості населення, адаптації та інтеграції.

5. Запобігання і протидія гендерно зумовленому насильству в умовах воєнного стану – досвід, проблеми, шляхи їх вирішення. Впровадження Стамбульської конвенції в Україні – виклики та досвід.

6. Підготовка майбутніх соціальних працівників до роботи в умовах воєнного стану. Підвищення кваліфікації соціальних працівників до роботи в умовах війни.

Конференція планується протягом 2-х днів:

1-й день - пленарне засідання, робота в секціях;

2-й день – проведення майстер-класів, тренінгів, консультацій, круглих столів тощо; підсумкове пленарне засідання.

На конференцію запрошуються: науковці, науково-педагогічні, педагогічні і соціальні працівники, юристи, представники громадських організацій та інші особи зацікавлені проблематикою конференції.

Робоча мова конференції: українська.

 

УМОВИ УЧАСТІ

УВАГА! Участь у конференції безкоштовна

Можливі одночасно 4 різні публікації на тему конференції:

  • у збірнику тез,
  • у методичних рекомендаціях з теми конференції
  • у фахових наукових журналах
  • у колективній монографії

Для участі у роботі конференції необхідно надіслати тези доповідей до 05.05.2024 року на електронну адресу [email protected] та заповнити заявку учасника за покликанням: https://forms.gle/SiHi3yufJ2M4MGQy5

За матеріалами роботи конференції буде підготовлено збірник матеріалів конференції у електронному форматі, який буде розміщено у вільному доступі у репозитаріях ЗВО.За результатами роботи конференції учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації (обсягом 12 годин).

Учасникам надається можливість взяти участь у виданні методичних рекомендацій (з визначенням авторства параграфу) з теми конференції, обсягом 1,5 д.а. - окрема стаття одного автора (безкоштовно). Плануються методичні рекомендації для різних суб’єктів соціальної роботи та надавачів базових та спеціалізованих соціальних послуг, юристів, педагогів із забезпечення соціальної згуртованості суспільства, гендерної рівності в соціальній роботі і освіті.

Можливі публікації на тему конференції: у наукових журналах «Educational Dimension» (англійською, німецькою, українською; оформлення згідно https://acnsci.org/journal/index.php/ed/about/submissions) (безкоштовно); «Bulletin of Luhansk Taras Shevchenko National University. Pedagogical Sciences» та «Соціальна педагогіка: теорія та практика» (англійською, українською; оформлення згідно https://tinyurl.com/3czc93py) (згідно з умовами видавництва). Подання статей для рецензування виконується за посиланням

https://notso.easyscience.education/swc/2024

Планується також видання колективної монографії на тему конференції - обсяг 1,5д.а., одноосібний розділ.

Учасникам конференції обов’язково висилаються: програма (у якій буде вказано покликання для входу на конференцію), сертифікат у вигляді файлу в форматі PDF (обсягом 12 годин) та електронний варіант збірника матеріалів конференції. Планується розмістити презентації до виступів на конференції на сайті університету.

Адреса оргкомітету: Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи, Криворізький державний педагогічний університет, пр. Гагаріна, 54, м. Кривий Ріг, 50086, Україна

Координатори конференції:

Трубавіна Ірина Миколаївна, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Криворізького державного педагогічного університету, звертатися з приводу виступів, колективної монографії та методичних рекомендацій тел. 0675751236

Василюк Тамара Григорівна, кандидат педагогічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Криворізького державного педагогічного університету; тел. 0983047526, [email protected] загальна організація заходу

Шимко Ія Миколаївна - звертатися з приводу тез конференції –тел 0974603131 [email protected]

Звертатися з приводу статей -в редакції журналів, попередньо зареєструвавшись з темою на конференції.

 

Додаток 1

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ТЕЗ ДОПОВІДІ
ДЛЯ ПУБЛІКАЦІЇ МАТЕРІАЛІВ КОНФЕРЕНЦІЇ :

Рукопис має бути відредагованим, оскільки за мовностилістичний рівень написання тексту, точність викладених фактів, цитат і покликань відповідає автор. Оргкомітет залишає за собою право відхиляти тези, які не відповідають наведеним вище вимогам.

Обсяг тез – до 5-ти сторінок при форматі сторінки А 4 (297х210 мм).

Послідовність розміщення елементів тез доповіді та статті: у верхньому лівому куті (від поля) – УДК, у правому куті – П.І.Б. автора (повністю), науковий ступінь, учене звання (за наявності), посада та місце роботи/навчання, місце проживання, ORCID. Нижче великими літерами жирним шрифтом – НАЗВА. З нового рядка – основний текст (14 кеглем), нижче великими літерами жирним шрифтом – СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, далі – пронумерований список джерел та літератури за алфавітним порядком (12 кеглем). Посилання на джерела оформляти згідно з чинними вимогами за ДСТУ 2015 Текст набирається без переносів, на всю ширину сторінки. Сторінки не нумеруються. Якщо необхідно, використовувати парні лапки («»). При наборі тексту слід розрізняти символи дефісу (-) і тире (–). Посилання на літературу даються у квадратних дужках за алфавітним порядком. Наприклад: [3, с. 21], [3].

Тези подаються в електронному варіанті у текстовому редакторі Word шрифтом Times New Roman, 14 кеглем, інтервалом 1,5. Поля: верхнє, нижнє – 2 см; ліве – 2 см; праве – 2 см; абзацний відступ – 1, 25 см.

Зразок оформлення тез доповіді

 

УДК 94 (477)

Петрова Ірина Іванівна

кандидат історичних наук,

доцент кафедри змісту і методик навчальних предметів

Криворізького державного педагогічного університету,

М. Кривий Ріг

ОRCID…….

 

НАЗВА

Текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст.

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ

1. Антонюк Л. В. Особливості роботи з обдарованими дітьми / Л. В. Антонюк. Шкільна бібліотека. 2016. №5. С. 41‒43.

2. Освіта і війна в Україні.URL: https://cedos.org.ua/researches/osvita-i-vijna-v-ukrayini-24-lyutogo-1-kvitnya-2022/ (дата звернення : 25.01.2023 р.).

 

 

Вимоги до оформлення методичних матеріалів та монографії -такі ж самі, виключення за обсягом і структурою текстів. Обсяг -1,5 д.а. (36 сторінок 14 кегль, 1,5 інтервал).

Структура тексту монографії – актуальність, аналіз публікацій та досвіду, визначення мети, результати, висновки, перспективи подальших досліджень, список використаних джерел. У тексті ці частини не виділяються

Структура тексту методичних рекомендацій – актуальність, мета, виклад основного матеріалу, висновки, перспективи подальших досліджень, список використаних джерел. У тексті ці частини не виділяються

Вимоги до фахових публікацій -на сторінках видань, які обирає автор для публікації.

Організатори конференції додатково звертають увагу на необхідність реєстрації щодо участі у роботі конференції, навіть у випадку не розміщення тез виступу в матеріалах, а вибору друку статті чи інших публікацій для внесення в програму конференції виступу, а також необхідність вказувати в реєстраційній формі, яку публікацію/ції плануєте до розміщення у збірнику тез.

Оргкомітет буде вдячний Вам за ознайомлення з цією інформацією колег, зацікавлених в участі у нашій конференції.

 

24415
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30