Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

18 грудня п.р. на кафедрі соціології та масових комунікацій відбулося планове засідання науково-методичного семінару «Вища освіта в контексті європейського освітнього простору».

Науковці кафедри заслухали і обговорили дві змістовні доповіді:

  • «Сталий розвиток як основа розвитку промислових регіонів» - доктора філософії у галузі соціології, старшого викладача Валерія Каритки і
  • «Соціальні медіа та соціальні мережі: спільне та відмінне» - аспірантки Валерії Безуглової.

1 2

В.Каритка у своєму виступі звернув увагу на проблеми, які постали в умовах російської агресії у сфері промислового виробництва і загальмували економічний розвиток промислових регіонів, зокрема і м.Кривий Ріг. Свої наукові висновки він підтвердив статистичними показниками, результатами соціологічних досліджень.

Акцентував увагу на необхідності пошуку нових тенденцій у запровадженні доктрини сталого розвитку у воєнний та повоєнний час, зокрема поширення «зеленої енергетики» та «синьої економіки», які ґрунтуються на використанні відновлюваних джерел повітря,води, сонячної енергії та використання ресурсів морів та океанів.

3

В.Безуглова розкрила характерні ознаки соціальних медіа як одного з провідних джерел інформації про події навколишнього світу, як платформи, завдяки якій відбувається соціальна взаємодія між людьми, а також як елементу кризової комунікації. Запропонувала власну концептуалізацію поняття «соціальні медіа».

Зосередила увагу на тому, що соціальні медіа мають як подібності, так і розбіжності з соціальними мережами. До подібностей можна віднести те, що і ті й інші є інструментом комунікації, інформування, виховання, дозвілля. Розбіжності полягають у тому що соціальні медіа відрізняють від соціальних мереж своїм контентом, його виробником, рівнем його офіційності та приватності.

4 5

Наукові доповіді були уважно заслухані науковцями кафедри, відбулася дискусія, було ухвалено відповідні рекомендації щодо використання наукових висновків у освітньому процесі.

24164
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31