Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

16 жовтня 2023 р. відбулася Міжнародна наукова онлайн-конференція «Соціологічна освіта: соціологічний, філософський, педагогічний дискурс», яка присвячена пам’яті професорки, докторки соціологічних наук Світлани Щудло.

1

Організаторами конференції виступили: кафедра філософії, соціології та політології ім. професора В. Скотного Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Соціологічний факультет Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна, Львівське і Харківське відділення Соціологічної асоціації України, Українська асоціація дослідників освіти, Колегіум Вітелона в Лєгниці (Республіка Польща).

2 3

З вітальними словами до учасників конференції з України та Польщі звернулися Валентина Бодак, ректорка Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, докторка філософських наук, професорка, Віль Бакіров президент Соціологічної асоціації України, академік НАН України, доктор соціологічних наук, професор, Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, Надія Скотна – завідувачка кафедри філософії, соціології та політології імені професора В. Скотного, докторка педагогічних наук, професорка, Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, Оксана Заболотна – президентка Української асоціації дослідників освіти, докторка педагогічних наук, професорка, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Беата Скварек докторка, Колегіум Вітелона в Лєгниці (Республіка Польща)

4 5

Змістовні доповіді провідних і молодих науковців України і Польщі стосувалися інтеграції філософського, соціологічного та педагогічного підходів у освітньому процесі в умовах війни та інтеграції до європейського освітнього простору. У виступах доповідачів були презентовані результати соціологічних досліджень, які проводилися спільно з європейськими соціологічними інституціями.

До роботи у конференції долучилися науковці кафедри соціології та масових комунікацій Криворізького державного педагогічного університету.

Професорка Алла Лобанова презентувала доповідь на тему : «Когнітивні технології в освіті: витрати і зиски». Аспірантка Таїсія Харитонова виступила у дискусіях.

6 7

Щиро дякуємо організаторам конференції за можливість долучитися до обговорення проблем, які існують у сучасній українській освіті, а учасникам – за цікаві і змістовні доповіді.

8

23510
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31