Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет
В останній тиждень вересня 2024 року були проведені підсумкові конференції з проходження студентами ІІІ курсу виробничої практики у дитячих закладах оздоровлення і відпочинку.
 ДОТ звітня  ДОТ

 ДОТ Макаренко

Виступи студентів на підсумкових конференціях та завантажена на освітній платформі Moodle звітна документація засвідчила високий рівень організації проходження виробничої практики у дитячих закладах оздоровлення і відпочинку, а також виявлений ними достатній рівень теоретичної і практичної підготовки під час вирішення ними поставлених завдань

 

 

ДОТ звітня1 

Бази проходження виробничої практики були різноманітні. Це дитячі заклади оздоровлення та відпочинку України – «Артек Прикарпаття», «Сонячний», «Соколята» (Львівська область), а також і закордонні дитячі заклади оздоровлення та відпочинку – «Таємниця Долини Карпа» (Польща), «Карібо» (Болгарія, м. Варна), Українська скаутська організація в Німеччині «Пласт».

У дитячому таборі «Артек-Прикарпаття» проходили педагогічну практику студентів різних факультетів університету, які брали активну участь в організації та проведенні таких інноваційних розважальних заходів як-от: загальна табірна знайомка «Вперед за пригодами»; квест «В пошуках Артеківських скарбів»; фото-конкурс «Дбай за матінку природу»; конкурсна програма «Щасливі разом»; конкурс «Танці народів світу»; фото-конкурс «Підкорювачі океанів»; інтелектуальне казино; майстер-клас з приготування піци. А такі креативні інноваційні заходи, як Art-студія, репетиції та проведення різноманітних конкурсів, сприяли розвитку творчих здібностей і талантів дітей і створювали неповторну атмосферу розкутості та свободи.

 Прикарпаття ДОТ

Коптев Артек

 

 ПРикарпаття2

Коптев батьки

Переважна більшість студентів ІІІ курсу (природничого факультету, факультету мистецтв, факультету української філології, факультету іноземних мов) проходили виробничу практику в КЗПО «ДТОВ «Сонячний» КМК», де відпочивало чимало дітей військових. Тут для них був створений безпечний простір. За допомогою різних технік та ігор, якими студенти оволоділи під час підготовки до роботи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, вони допомагали дітям позбавитися негативних емоцій, зняти стрес. Студенти проводили з дітьми релаксаційні вправи, дихальні вправи, використовували арт-терапію, малювання, ліплення та заняття на природі. Задля організації змістовного дозвілля вони організовували ігри в шахи, проводили тематичні вечори, розваги, конкурси, змагання, залучали дітей до перегляду та обговорення кінофільмів, мультфільмів.
 Сонячний I 21

 Сонячний Белоус

Белоус Голуб миру

 

 

 

Дитячий табір «Карібо» (м. Варна, Болгарія), де проходили практику студенти факультету географії, туризму та історії, розташований у курортному містечку Золоті піски. Студенти працювали аніматорами по басейну, діджеями на вечірніх шоу і дискотеках, що дозволило отримати практичний досвід організаторів інноваційних розважальних заходів для дітей.

 Білоус Калібро
У дитячому таборі відпочинку «Таємниця Долини Карпа» (Велькопольське воєводство, Польща) проходили практику студенти факультету географії, туризму та історії, майбутні вчителі географії. Студенти працювали в двох таборах організації Camp Scout скаутського напряму для дітей з різними потребами та інтересами, які розташовані на колишніх скаутських базах. У роботі з вихованцями їм дуже знадобилися знання і вміння щодо проведення різноманітних географічних квестів, організації роботи гуртки з орієнтування на місцевості, виживання у природних умовах.
Студенти психолого-педагогічного факультету, факультету мистецтв отримали унікальну можливість здобути практичний досвід у Криворізькій благодійній міській організації допомоги дітям та людям із синдромом Дауна
«Сонячні діти Криворіжжя». Для дітей вони охоче проводили майстер-класи з петриківського розпису, ліплення, з виготовлення поробок з природних матеріалів, рухливі ігри, вікторини та розваги

 

Белоус Карпа

Пласт Макаренко

 

 

Минакова хрестьянский 

 Минакова табір

 

З поважних причин окремі студенти проходили практику на пришкільних майданчиках, які працювали при закладах загальної середньої освіти міста. Вони разом з вихователями пришкільних майданчиків організували змістовне дозвілля дітей, використовували різноманітні інтерактивні та ігрові форми роботи (ігри-квести, творчі майстерні), які викликали найбільший відгук та зацікавленість у вихованців та сприяли розвитку їх творчих здібностей. 

 Білоус майданчик
 Дмітрієва ДОТpng  Школа физкультура
Пшеничний Дот  Дмітрієва ДОТ1 
Студенти психолого-педагогічного факультету, факультету української філології, фізико-математичного факультету, факультету іноземних мов взяли активну участь у міському проєкті з подолання освітніх втрат і проходили виробничу практику у закладах загальної середньої освіти міста, де також здобули неабиякий теоретичний та практичний досвід.

 

 

 

 Освітні втрати Макаренко

 

Виробнича практика в дитячих закладах оздоровлення і відпочинку дозволила студентам отримати цінний досвід практичної роботи, необхідний для подальшого їх професійного становлення як майбутніх педагогів.

 Освітні втрати Макаренко2

Потапенко Дот

 

 

 

27643
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31