Кафедра педагогіки
Криворізький державний педагогічний університет

Назва проєкту: "Забезпечення системного реагування на потребу дітей, які повернулися до біологічних сімей з інтернатних закладів та дітей групи ризику"

Мета проєкту: систематичний моніторинг та вчасне виявлення відхилень від норм утримання дітей, які повернулися в біологічні сім’ї після інтернатних закладів та надання гуманітарної і грошової допомоги сім’ям, де проживають такі діти або діти групи ризику.

Локалізація проєкту: Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг

Основна специфіка: моніторинг та вчасне реагування на потреби дітей, які повернулися з інтернатних закладів в біологічні сім’ї та дітей, групи ризику.

Соціальне замовлення: фахівці з соціальної роботи, регіональний менеджер

Термін реалізації проєкту: серпень 2023 - червень 2024. 

Грандодавець: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). 

Виконавець проєкту: Громадська організація "Ліга соціальних працівників України".

Локальний парнер: Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи Криворізького державного педагогічного університету.

27493

СПСР зустріч з ЮНІСЕФ 17.05.2417 травня 2024 року в Кривому Розі відбулася зустріч представників Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) під головуванням Віталія Старікова, координатора проєктів захисту дітей Представництва ЮНІСЕФ в Україн з командою фахівців із соціальної роботи та регіональним менеджером проекту «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику».

Обговорили важливі питання, зокрема посилення захисту прав дітей у громаді за підтримки ЮНІСЕФ, надання психосоціальної підтримки усім верствам населення задля забезпечення соціальної справедливості, пропаганда згуртованості громади як способу подолання складних життєвих обставин тощо. Приємно відмітити, що саме представники КДПУ – викладачі, випускники та студенти кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи – долучилися до реалізації гуманітарного проєкту в Криворізькій громаді та гідно проявили себе у сфері надання соціальних послуг.

26665

25812

СПСР проєкт 1 курси 2024В рамках реалізації проєкту «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулися до біологічних сімей з інтернатних закладів та дітей групи ризику», відповідно до Договору про співпрацю між ГО «Ліга соціальних працівників України» та Національним університетом біоресурсів і природокористування України, на базі Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму НУБіП України, 28 лютого 2024 року розпочалося навчання за Програмою підвищення кваліфікації працівників соціальних служб, які забезпечують супервізію ведення випадків фахівцями із соціальної роботи.

Навчання проводять викладачі кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП України та практикуючі супервізори Київського міського центру соціальних служб. Учасники, отримавши теоретичні знання та практичні навички, яких набудуть під час навчання, зможуть володіти уміннями працювати різними інструментами під час проведення індивідуальної чи групової супервізії; виявляти потреби у здійсненні супервізії чи попередження емоційного вигорання та покращувати взаємодію всіх залучених у процес надання соціальних послуг в громадах, а також підвищувати компетентність фахівців із соціальної роботи. За результатами навчання учасники отримають сертифікат державного зразка.

27495

СПСР 2023 супервізія по проєкту28 листопада 2023 року на базі молодіжного центру #StudHub Криворізького державного педагогічного університету пройшла супервізія з учасниками (фахівцями соціальної роботи) проєкту Міжнародного дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику».

Реалізацію проєкту на локальному рівні здійснюють випускники та здобувачі вищої освіти кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, спеціальності 231 Соціальна робота (ОП «Соціальна робота») та 011 Освітні, педагогічні науки (ОП «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю»). Задля успішної реалізації проєкту його координатор Тамара Василюк (в.о. завідувачки кафедри, к.п.н, доцент) та Ілля Лисоконь (асистент, помічник ректора з перспективного розвитку) постійно проводять супервізії з фахівцями соціальної роботи проєкту, щоб підтримати їх, побудувати внутрішню комунікацію та обговорити нові можливі інструменти вирішення соціальних проблем.

23981

СПСР проєкт 1 проміжний звіт 2024ГО «Ліга соціальних працівників України» продовжує реалізацію проєкту ЮНІСЕФ «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику», спрямованого на соціальну підтримку 10000 дітей, які повернулися з інтернатних закладів та їх сімей та дітей групи ризику. На початок листопаду фахівці із соціальної роботи працюють з  7,1 тис. дітьми з 7,3 тис. сімей. 

Фахівці із соціальної роботи надають також допомогу 1900 дітям, які повернулися з інтернатних закладів і проживають з батьками. За цей час фахівці із соціальної роботи надали 2,2 тис. родинам гуманітарну  допомогу (продукти харчування, одяг, засоби індивідуальної гігієни, канцтовари тощо), 517 родинам допомогу в оформленні державних соціальних виплат, 320 – в отриманні соціальних виплат. Фахівці із соціальної роботи надають родинам інформацію щодо встановлення статусу багатодітних, малозабезпечених; надання житлової субсидії; отримання соціального житла; здійснюють заходи щодо  підвищення батьківського потенціалу батьків або опікунів; надають допомогу родинам у проходженні дітьми медичних оглядів тощо.

В родинах, які відвідали фахівці із соціальної роботи, трапляються випадки, коли батьки не виконують свої батьківські обов’язки, застосовують до дітей різні форми насилля. За цей час фахівцями з соціальної роботи складено 21 адміністративний протокол за невиконання батьківських обов'язків, застосовані спеціальні заходи протидії домашньому насильству у 129 родинах, розпочато процедуру позбавлення батьківських прав батьків 21 дитини. Найголовнішим результатом проекту стало запобігання повторній інституалізації 208 дітей та той факт, що з початком нового навчального року 1652 дитина була зарахована до навчального закладу за місцем проживання і відрахована з інституційного закладу. Моніторинг сімей з дітьми та надання їм соціальних послуг продовжується, бо
 кожна дитина має право на доступні соціальні послуги.

27496

СПСР проєкт 2

В межах реалізації проєкту спільного проєкту Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, виконкому Криворізької міської ради та кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулися до біологічних сімей з інтернатних закладів та дітей групи ризику» спільно з Громадською організацією «Ліга соціальних працівників України» представники нашої Альма-матер провели івент із конструювання роботів.

 

Детальніше у матеріалі прес-центру (Детальніше)

23791

23448

23390

СПСР проєкт 1 2023В рамках реалізації проєкту «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулися до біологічних сімей з інтернатних закладів та дітей групи ризику», який реалізується ГО «Ліга соціальних працівників України» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фінансової підтримки Європейського Союзу, розпочалося вручення пакунків з одноразовою натуральною допомогою у територіальних громадах 18 областей та м. Київ. До вмісту пакунків увійшли такі речі: плед-ковдра, килимок-сидіння, конвектор, термос, павербанк-ліхтарик, а також іграшка-антистрес.

27494
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31