Кафедра педагогіки
Криворізький державний педагогічний університет

img5

Днями в читальній залі Криворізького педагогічного відбулася гостьова лекція головної редакторки інформаційної агенції «Перший Криворізький», випускниці нашого університету Софії Скиби для здобувачів вищої освіти спеціальності 054 Соціологія та співробітників КДПУ.

img10

На зустрічі було висвітлено ознаки дезінформації, описано методи її виявлення в медіаматеріалах та способи розрізнення видів дезінформації. Пані Софія наголосила на важливості п’яти основних питань, на які необхідно дати відповідь під час аналізу інформації: «Хто?», «Що?», «Де?», «Коли?», «Чому?».

img13

Слухачі були максимально зацікавлені лекцією експертки: це засвідчила активна участь здобувачів вищої освіти в обговоренні дискусійних питань. Теоретичний матеріал було закріплено за допомогою практичної форми роботи – групового інтерактиву. Розділившись на команди, учасники шукали дезінформаційні наративи на сайтах рф, обговорювали їх та знаходили джерела, які спростовували дезінформацію.

img16

Взаємодія між спікеркою і здобувачами вищої освіти створила стимул для поглибленого вивчення та розуміння проблеми маніпуляції та дезінформації на тлі повномасштабної російської агресії. Зустріч сприяла розвитку критичного мислення та підвищенню медіаграмотності майбутніх фахівців.

Дякуємо пані Софії за цікаву зустріч та сподіваємося на подальшу співпрацю!

25811
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша