Кафедра практичної психології
Психолого-педагогічний факультет

    3 жовтня п.р. відбувся вступний екзамен зі спеціальності до аспірантури за Освітньо-науковою програмою 054 Соціологія.

вступ 1

 

    Соціологія - унікальна наука, оскільки у своїй структурі має близько 100 спеціальних та галузевих соціологій, зокрема економічну соціологію, соціологію політики, соціологію культури, соціологію молоді, етносоціологію, цифрову соціологію, соціологію управління, соціологію громадської думки, соціологію права тощо. Це пояснюється тим, що соціальні процеси, соціальна поведінка і діяльність людей мають свою предметну специфіку у кожній сфері суспільного життя і тому потребують спеціальних наукових методів і процедур дослідження.

вступ 2

    В умовах російсько-української війни соціологія стала особливо популярною і запитуваною наукою, оскільки завдяки їй діагностується стан і виявляються проблемні зони суспільного життя, потреби, інтереси та можливості різних соціальних груп і прошарків населення.

    Саме тому і приваблює аспірантура за спеціальністю «Соціологія» фахівців різних професійних напрямків, адже кожен з них в межах соціальної реальності може знайти свій предмет дослідження.

    Цьогоріч на 2 бюджетних місця претендували 6 пошукувачів, а саме: Роман Іванов, Данило Калмиков, Владислав Кривошеєв, Олександр Остапенко, Богдан Савічев і Микола Чевардак, які працюють у сфері економіки, права, менеджменту, перекладацької діяльності, маркетингу, обліку і аудиту.

вступ 3

   Варто сказати, що усі претенденти виявили достатній рівень освітньої підготовки, соціологічних знань, розуміння суспільних проблем і завдань, які стоять перед соціологами у воєнний і повоєнний час.

   Особлива увага членів екзаменаційної комісії, професора, д.соціол.н. Людмили Калашнікової (голова комісії), завідувачки кафедри соціології та масових комунікацій, доцента, к.соціол.н. Ірини Грабовець і професора, д.соціол.н. Алли Лобанової (гарант ОНП) при спілкуванні зі здобувачами та оцінці їх відповідей акцентувалася не лише на їх теоретичних знаннях, але й на їхніх дослідницьких пропозиціях, їх актуальності, відповідності тематиці кафедральної науково-дослідної діяльності, структурі, формату презентації, соціальній важливості для повоєнного відновлення України.

вступ 4

   Усі здобувачі успішно склали вступний іспит із соціології і отримали позитивні оцінки. Далі на здобувачів чекає конкурсний відбір університетською комісією.

    Дякуємо нашим здобувачам за розуміння значущості соціології у суспільному житті, за предметне спілкування, за цікаві дослідницькі пропозиції і чекаємо у нашому кафедральному колективі!

27467
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31