Кафедра практичної психології
Психолого-педагогічний факультет

5 березня п.р. в Інституті Соціології НАН України у очно-дистанційному форматі відбулися Перші читання, присвячені пам’яті академіка НАН Валерія Ворони, який упродовж 30 років очолював Інститут Соціології НАН України на тему: «Українська соціологічна думка в пошуках шляхів соціально-економічного розвитку»

1

 

З вступним словом виступив теперішній директор Інституту Соціології член-кореспондент НАН України Євген Головаха.

2 

Учасники Читань ознайомилися з життєвим та науковим шляхом Валерія Михайловича Ворони, його науковими здобутками, суспільно-громадською діяльністю по створенню організації «Інтелект нації – наша сила і надія», величезному науковому внеску у розвиток української соціології, зокрема економічної соціології у період його керівництва Інститутом Соціології НАН України.

3 4

Учасники читань презентували результати своїх наукових досліджень щодо соціально-економічних проблем повоєнної України.

5 6

Професорка кафедри соціології та масових комунікацій Алла Лобанова у співавторстві з Миколою Туленковим, професором кафедри галузевої соціології Київського Національного університету імені Тараса Шевченка презентували доповідь на тему «Ризик-менеджмент в умовах воєнного часу: пошук ефективних стратегій», в якій акцентували увагу на результатах спільних досліджень упродовж російсько-української війни.

7 8

Цікаві доповіді, дискусія, яка відбулася на Читаннях, засвідчила про те, що наукові ідеї академіка Валерія Ворони продовжують реалізуватися у наукових розвідках українських соціологів.

Щиро дякуємо організаційному комітету, зокрема науковцям Інституту Соціології НАН України Вікторії Смакоті, Ірині Маринич, Володимиру Резніку за можливість долучитися і виступити на Читаннях.

25291
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30